Search
Close this search box.

Hawaiiaanse Kona koffie: list en bedrog?

Hawaiiaanse Kona koffie wordt verbouwd in het Kona gebied op Hawaii. In vulkanisch gesteente, met bijna perfecte weersomstandigheden. De koffie heeft een zeer aromatische geur en een heldere, zoete, zachte smaak. De Coffeedetective stuitte echter op trouble in paradise…

Zo zijn er bijvoorbeeld constant rechtszaken over het gebruik van de naam Kona. Bovendien wordt er door de hoge waarde van de Kona bonen vaak gesjoemeld met de labels van de zakken en is je pakje Kona bonen vaak geen pure Kona.


Lees verder…


Wil je meer nieuws lezen over koffie? Bekijk dan de nieuwspagina over koffie

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De oorsprong van koffie ligt in Ethiopië, maar inmiddels wordt koffie wereldwijd verbouwd. Ontdek waar koffie vandaan komt en wat dit betekent voor de smaak.

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.