Hawaiiaanse Kona koffie: list en bedrog?

Hawaiiaanse Kona koffie wordt verbouwd in het Kona gebied op Hawaii. In vulkanisch gesteente, met bijna perfecte weersomstandigheden. De koffie heeft een zeer aromatische geur en een heldere, zoete, zachte smaak. De Coffeedetective stuitte echter op trouble in paradise…

Zo zijn er bijvoorbeeld constant rechtszaken over het gebruik van de naam Kona. Bovendien wordt er door de hoge waarde van de Kona bonen vaak gesjoemeld met de labels van de zakken en is je pakje Kona bonen vaak geen pure Kona.


Lees verder…


Wil je meer nieuws lezen over koffie? Bekijk dan de nieuwspagina over koffie

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!