Dutch AeroPress Championship 2022

Het Dutch AeroPress Championship 2022

Op zaterdag 4 juni host Keen Coffee het Dutch Aeropress Championship 2022 met 48 deelnemers op het terrein van Le:en in Utrecht, en het belooft dit jaar spectaculairder dan ooit te worden. 

Naast de zenuwslopende wedstrijd waarin de deelnemers strijden om een plekje op het AeroPress wereldtoneel, wordt er tijdens het evenement een grote cupping georganiseerd met koffies van verschillende Nederlandse branderijen. Daarnaast kun je natuurlijk ook het nodige entertainment verwachten, zoals een dj, photobooth, speciaal gebrouwen DAC-bier, een kans om een Acaia-weegschaal te winnen én een speciale verrassing die we nog even niet mogen verklappen.

Wedstrijdkoffie

De officiële wedstrijdkoffie waar de 48 deelnemers dit jaar een tongstrelend recept voor moeten vinden is de fruitige Los Coronados met tonen van mango, suikerriet en ingeblikte mandarijn. Naarmate de koffieafkoelt, komen meer complexe smaken naar het oppervlak en proef je wellicht tonen van fruitige rode appel, sappige framboos en zoete granadilla.

DAC Los Coronados

Los Coronados is geproduceerd door de familie Coronados uit de gemeenschap van San Antonio in Peru en aangeboden door Cultivar. Iedere deelnemer ontving begin mei 250 gram van deze koffie om tot een winnend recept te komen. Vorig jaar ging Maru Mallee van Rumbaba Coffee Roasters met de eerste prijs naar huis en sleepte zelfs in maart van dit jaar het zilver tijdens het wereldkampioenschap. Wil je als eerste weten wie er 4 juni met de titel Dutch AeroPress Champion vandoor gaat? Bestel dan snel jouw bezoekersticket en kom alle barista’s aanmoedigen!  

 

Artwork DAC Artwork

De opvallende poster voor het Dutch AeroPress Championship 2022 werd ontworpen door Björn van Ginkel, een freelance illustrator wiens stijl het best wordt omschreven als gedurfd, elegant en… jawel, opvallend. Zijn inspiratie haalt Björn uit kunstwerken en retro sci-fi films van de jaren zestig. “Als kunstenaar verken ik graag de wereld van de fantasie, dromen en het surrealisme. Ik ben pas tevreden als je mijn werk voor je kan zien als albumhoes!” 

 

Tickets

DAC Tickets

 

Omdat het evenement dit jaar om 17:00 uur groter dan ooit aftrapt met een cupping, kun je kiezen tussen een standaard bezoekersticket en een bezoekersticket met eten inbegrepen. Kies je de laatste optie, dan krijg je tussen 17:45 en 18:15 uur door LE:EN een heerlijke veganistische curry voorgeschoteld. Wees er op tijd bij, want de optie om het foodticket te kopen loopt tot zondag 29 mei. 

 

 

 

 

Het beste van koffieTcacao in je inbox
Schrijf je vandaag nog in voor de nieuwsbrief

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!