Het is festivalweek! The Amsterdam Coffee Festival 2022

Heb je er ook zo naar uitgekeken? Donderdag 31 maart is het eindelijk zo ver: the amsterdam coffee festival barst los! Bereid je voor op het leukste koffiefestival van het jaar met deze handige festivalguide.

Het is alweer twee jaar geleden dat de Westergas haar deuren opende voor koffieliefhebbers en professionals tijdens The Amsterdam Coffee Festival. We hebben er even op moeten wachten, maar het leukste koffiefestival van het jaar is terug. Met de nieuwste gadgets, topbranders, baristakampioenen en meer dan honderd koffies om te proeven, vliegen we weer z’n allen richting Amsterdam om drie dagen lang met een overdosis aan caffeïne van de lente te genieten!

Waar en wanneer?

The Amsterdam Coffee Festival vindt plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam, van donderdag 31 maart t/m zaterdag 2 april, elke dag van 10:00 tot 17:00 uur.

Wat neem je (niet) mee?

Op The Amsterdam Coffee Festival gaat het natuurlijk en vooral, maar niet alleen, om koffie! Sla die ochtendkoffie of koffie-to-go op het station dus een keertje over, maar neem wel je herbruikbare koffiebeker* mee. Met je ticket kan je meedoen aan proeverijen en workshops, boeiende mensen uit de industrie aan de tand voelen, tips van topbarista’s mee naar huis of je zaak nemen, bloedstollend spannende competities bijwonen, heupwiegen op de beste beats en genieten van de legendarische Street Food Market.

5 redenen om The Amsterdam Coffee Festival te bezoeken

SCA NL Championships

Kom kijken naar een knap staaltje zenuwen-onder-controle-houden bij de finale van de Dutch Barista Championship, Dutch Brewers Cup, Dutch Cup Tasters Championship en Dutch Latte Art Championship. Tijdens The Amsteredam Coffee Festival zijn de bloedstollend spannende finales, waarin de beste barista’s strijden voor de kans om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen. En dat voor de ogen van duizenden mensen! Benieuwd wie er mee doen? Bekijk de finalisten hier.

Latte Art Live

Een hartje, tulpje, rosetta of zwaantje leren schenken, onder toezicht van de beste latte art-specialisten van de Benelux. Bij Latte Art Live breid je jouw kennis uit, til je jouw latte art naar een volgend niveau en krijg je fijne tips & tricks mee om op eigen houtje jouw melkkunsten te kunnen oefenen. Bekijk het programma hier.

The Roasters Village

Zin in een bakkie? Houd je koffiebeker gereed en kom snel naar The Roasters Village waar branders uit de Benelux uiteenlopende koffies voor je zetten. Vanachter een reeks gekleurde La Marzocco Linea Mini’s toveren specialty coffee roasters en -labels hier met het zwarte goud. Proef, geniet, neem mee! Bekijk de line-up hier.

The Mindful Coffee Tasting Experience

Deze nieuwe editie van The Mindful Coffee Tasting Experience, een holistische, meditatieve koffieproeverij ontworpen om alle zintuigen te prikkelen, staat in het teken van het bereiden en proeven van filterkoffie. Dankzij de nieuwe allround Faemina machine van Gruppo Cimbali, koffie van Keen Coffee en Just Breathe kan je in een speciale stille ruimte met gedimd licht, weg van de buzz van het festival, helemaal tot rust komen en weer even opladen voor een tweede rondje door de Westergasfabriek. Tickets voor The Mindful Coffee Tasting Experience zijn helaas al uitverkocht, dus als je al een kaartje hebt kunnen bemachtigen mag je je gelukkig prijzen!

True Artisan Café

Oog in oog staan met je favoriete barista’s? Het kan in deze mini-koffiebar! Tijdens The Amsterdam Coffee Festival brengt La Marzocco, geheel volgens traditie, de beste onafhankelijke koffiebranders en cafés uit binnen-en buitenland samen in The True Artisan Café, het kloppende hart van het ACF. Bekijk de line-up hier.

The Fields

Koffie is misschien wel serious business, maar niet zó serieus! Want na al dat netwerken, kennis uitwisselen en proeven is het tijd voor een verfrissend drankje, royale picknicktafels en live dj-sets. Kom je een dansje wagen in de groene oase? Het team van Monin bereid hemelse (koffie)cocktails én mocktails. Bekijk het menu hier.

Street Food Market

Een filterkoffie, cappuccino of flat white met een espresso on the side, ook wel The Barista’s Breakfast genoemd. Maar laat je niet misleiden, ook barista’s krijgen op een gegeven moment echte trek. Gelukkig kun je je op The Amsterdam Coffee Festival tegoed doen aan een ruime keuze heerlijke gerechten van de hotste foodconcepten uit de regio. Begin je al te watertanden? Bekijk de line-up hier.

koffieTcacao

Ben je de tel al kwijt? Wij ook. Er zijn dus duidelijk meer dan vijf redenen om The Amsterdam Coffee Festival te bezoeken, en last but not least, is een bezoekje aan onze stand natuurlijk ook de moeite waard! Sluit tijdens The Amsterdam Coffee Festival een jaarabonnement af op koffieTcacao (voor jezelf of iemand anders!) en krijg meteen een gratis Kinto koffiekaraf t.w.v. €34 én de laatste editie mee naar huis! Mis je nog oude nummers van koffieTcacao? Kom langs en maak je collectie compleet. Wij nemen er zoveel mee als we kunnen dragen. En jij koopt twee losse nummers voor slechts €8,50 (ipv €13,90). Of wat denk je van een vette koffieposter? Nemen we ook mee. Je hebt zelfs de keuze uit vier designs. En vergeet ook zeker niet onze mooie organic t-shirts. Kan je meteen aandoen. Of cadeau geven aan je favoriete barista.

Bezoek ons bij stand T03

* Op het festival kan je overal koffie proeven, wat al gauw betekent dat we per persoon tussen de 5 en 10 wegwerpbekers per festivaldag gebruiken. Als 1 op de 10 bezoekers tijdens het ACF hun eigen koffiebeker gebruikt besparen we daarmee gemiddeld al 6500 wegwerpbekers. 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is

Infused coffees, oftewel koffies met een smaakje, duiken de laatste jaren steeds vaker op. Wat is het eigenlijk? Mag het nog wel koffie heten?

Met warmere dagen in aantocht, stijgt ook de vraag naar cold brew koffie. Wij testten de ColdBRU van Marco Beverage Systems voor je uit.