Top Twee Koffiediner
Capriole Café

Het Lokaal en Capriole Café slaan handen ineen voor koffiediner

Twee restaurants, twee chef-koks, twee koffiebranders en één plantaardig menu met koffie. Restaurants Het Lokaal uit Amersfoort en Capriole Café uit Den Haag slaan de handen ineen. Dit doen zij van 9 tot en met 12 november tijdens het Top Twee Koffiediner. 

Het idee ontstond al in 2018 tijdens de laatste editie van de Misset Koffie Top 100. Het Lokaal won samen met Boot Koffie goud, Capriole Café ging naar huis met zilver. Maar niet alleen koffie is wat deze twee restaurants bindt.

Het Lokaal
Het Lokaal

Heerlijk en plantaardig dineren op een plek waar gasten zich thuis voelen. Capriole Café zit in een oude verffabriek met eigen koffiebranderij. Het Lokaal was ooit een lijm- en zeepfabriek met onder hetzelfde dak de koffiebrander van Boot Koffie. Zoveel overeenkomsten, dat moet gevierd worden.

Culinair vegan vijfgangendiner

In de tweede week van november ruilen de eigenaren, keukenbrigade, bediening en barista’s deels van plek om samen te werken. Dit doen zij met een speciaal veganistisch vijfgangendiner waarin koffie de hoofdrol speelt en in elke gang wordt verwerkt. Soms duidelijk herkenbaar, soms als unieke smaakversterker. Daarnaast zetten zij in die week elkaars prijswinnende koffie op de molen.

Capriole Café
Capriole Café

Reserveren

Het Top Twee Koffiediner kost 45 euro per persoon en wordt van 9 t/m 12 november geserveerd in Het Lokaal en Capriole Café. Reserveren kan via hetlokaal.nl (Amersfoort) en capriolecafe.nl (Den Haag).

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe haverdrink van Arla Foods voorziet koffiedranken van een plantaardig alternatief zonder concessies te doen aan smaak en prestatie.

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.