Rocco Janga aeropress recept

Het winnende AeroPress recept van Rocco Janga

Op 16 september verzamelden 48 barista’s zich voor het Dutch AeroPress Championship 2023 bij LE:EN in Utrecht. Aan het einde van de spectaculaire avond ging Rocco Janga er vandoor met de gouden AeroPress. Dit is zijn winnende recept.

Alle deelnemers kregen tijdens het Dutch AeroPress Championship 2023 dezelfde koffie om mee te werken. Branderij KEEN Coffee, die het evenement al jaren organiseert, koos voor een gewassen koffie van het Gogugu verwerkingsstation uit Guji, Ethiopië met tonen van zwarte thee, perzik, bergamot, citroengras en hibiscus. 

Na 12 heats en de halve finales wist Rocco tijdens de grande finale de beste AeroPress-koffie eruit te persen. Binnenkort vertegenwoordigt hij Nederland op het World AeroPress Championship

Rocco Janga aeropress recept
Foto Dutch Aeropress Championship 2023

Recept Rocco Janga, Dutch AeroPress Champion 2023

Zetmethode: AeroPress, inverted
Koffie: Gogugu, Ethiopië
Smaakomschrijving: zwarte thee, perzik, bergamot, citroengras en hibiscus
Brander: Keen Coffee
Prijs: € 13,50 voor 250 gram

Hoeveelheid: 18 gram 
Filter: één voorgewassen AeroPress klassiek papieren filter 
Maalgraad: 144 clicks op de 1Zpresso JX Pro
Water: 200 milliliter Spa Blauw van 87 °C  en 100 milliliter Spa Blauw kamertemperatuur
Doorlooptijd: 3 minuten
Bereiding: Schenk 150 milliliter water van 87 °C in de AeroPress, voeg daarna de gemalen koffie toe en start gelijk de timer. Roer 10 keer rustig door, voeg daarna 50 milliliter 87°C water toe,  schroef de cap met filter op de AeroPress en druk extra lucht eruit. Draai hem om op de kan, swirl het brouwsel een beetje en laat zo 2 minuten en 30 seconden rusten. Druk de koffie er vervolgens in 30 seconden uit, bypass met 100 milliliter water op kamertemperatuur, rustig nog een keer roeren en serveer uit. 

 

bestel aeropress goDit recept uitproberen of zelf experimenteren met filterkoffie?
Ontdek onze filterhouders in de webshop.

Shop 

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.