Hier en Daar – Zwolle

 

Aan de Oude Vismarkt in Zwolle vind je een eigenzinnige koffiezaak, waar ook het meubilair te koop is.

‘Hier en Daar’ begon in 2012 als een 
mobiel koffieconcept. Vanuit een originele Italiaanse VW T2 pick-up 1975 bereidde Chris Verstappen op evenementen, feesten en festivals thee en koffie. In 2013 haakte hij een Otten Speurder uit 1966 aan zijn bus, de ‘gebaks-caravan’ van waaruit hij eigengemaakt lekkers verkocht. Het was niet eens zijn interesse voor koffie, maar vooral zijn liefde voor vintage en old timers, waarom hij ‘Hier en Daar’ begon. Hij koos ervoor om alleen topproducten te bieden. Binnen de kortste keren was hij fan en raakte hij steeds meer geïnteresseerd in de authenticiteit en kwaliteit van specialty coffee en origin theeën.

Vastigheid

Chris: ‘Gedreven door nieuwsgierigheid vind ik het leuk om dingen vaak net iets anders te doen dan gebruikelijk. De espressobus was voor mij pioneren in een markt waar ik nog weinig van wist. Ik had weinig horeca-ervaring en werkte als freelance landschapsontwerper in Amsterdam, de stad die ik niet als standplaats koos. Toen mobiele horeca in de rest van Nederland meer gemeengoed werd, wilde ik een nieuwe uitdaging. Dat werd een vaste locatie in Zwolle, een voor mij onbekende stad. Maar ook voor de zaak die ik voor ogen had was er nog niets in deze stad.

 

Woonkamer

Hier en Daar heeft een woonkamersfeer. Met muziek van vinyl of live, vintage meubelen, kleding en koffietools die je kunt kopen, speciaal bier van kleine brouwerijen én een biologische wijnkaart. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kan je hier terecht. Combineer je drankje met een vers bereide lunch of huisgemaakte taart. Is het al borreltijd? Er staan ook heerlijke plateaus met streekgebonden kazen, eerlijk vlees en brood van de lokale Stadsbakker op de menukaart.


Koffie: Single Estate Coffee
Machine: La Marzocco Linea Classic
Maler: Mahlkönig Twin en Mahlkönig Guatemala (in de zaak), Anfim Caimano on Demand (in de bus)
Thee: Crusio Thee
Melk: Arla
Soja: Alpro For Professionals
Taart en koek: Huisgemaakte taarten, zoals worteltaart en citruscake
Specialiteit: Biologische en biodynamische wijnen


Hier en Daar
Oude Vismarkt 10 | Zwolle, Nederland
hierendaar.nu

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT