Hilde Devolder | Gent

 

“Als het proeven en proberen uitmondt in een goed recept, voelt dat als magie”

In de Burgstraat in Gent vind je tal van leuke winkels en eettentjes. Je kunt er terecht voor antiek, kunst, stoffen, tweedehands kleding, oesters én mooie chocolade want in 2010 opende Hilde Devolder hier haar chocolaterie. De winkel is een waar chocoladeparadijs met eigengemaakte bonbons, tabletten en chocoladelekkers. Daarbij verkoopt ze ook bean-to-bar repen van topmerken als Marou – Faiseurs de Chocolat, The Grenada Chocolate Company, Pacari, Cacao Hunters, Original Beans, AMMA Chocolate, Åkesson’s, Naive, Mulaté en Rózsavölgyi Csokoládé. Hilde: “Ik vind het belangrijk dat chocolade duurzaam geproduceerd is en dat de cacaoboer een eerlijke prijs gekregen heeft voor zijn noeste arbeid. Met goede kwaliteit chocolade zonder artificiële toevoegingen en met weinig suiker wil ik echt het verschil mee maken.”

Veel van haar chocoladecreaties zijn ware kunstwerkjes waarin ze afhankelijk van het seizoen bijvoorbeeld gin, kamfer, champagne of zaadjes verwerkt. Inspiratie voor haar bonbons haalt Hilde overal vandaan. “Tijdens een museumbezoek, lezen in een magazine, een wandeling, een etentje kom ik op een idee voor een textuur, een vorm of een smaak. Dat probeer ik te visualiseren en dan begint de zoektocht naar het juiste recept. Proberen, proeven, proberen, proeven. Dat is niet altijd gemakkelijk en kan best lang duren, maar wanneer het lukt, dan voelt dat als magie. Als couverture gebruik ik hoofdzakelijk Valrhona, een Franse chocolade van topkwaliteit. Voor de vullingen gebruik ik ook regelmatig couvertures van Luker Cacao, Marou – Faiseurs  de Chocolat, AMMA Chocolate en Original Beans.”
Dat Hilde naast chocolade dol is op kunst en schoonheid zie je aan de bijzondere inrichting van haar winkel: een teakhouten toonbank, design verlichting, turkoois geverfde muren, een chocolade-bordeauxkleurig plafond en een zwarte betonnen vloer. Aan de muur tekeningen over chocolade van de Gentse kunstenaar Nina Stoupina. Alles is in harmonie met het minimalistische ontwerp van de verpakkingen van haar chocolades.


Hilde Devolder
Burgstraat 43 | Gent, België
Facebook Hilde Devolder

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT