latte art hart

#hoedan: een latte art hartje in je cappuccino

Benieuwd hoe je een vers gezette cappuccino of latte extra liefde kunt geven? Rob Clarijs van A Matter of Concrete legt stap voor stap uit hoe je een latte art hartje schenkt.

Voor de artistieke koffieliefhebbers is latte art de ultieme uitlaatklep. Van bloem tot zwaan en van een beer tot een hartje: sommige barista’s zijn ware melkschuimkunstenaars! Het latte art hartje is de meest bekende kunstvorm en bovendien perfect om mee te beginnen. Koffieprofessional Rob helpt je op weg, zodat je binnenkort zelf  je eigen hartje schenkt.

Benodigdheden: melk/plantaardige drank, kannetje, koffiekop, een manier om je melk op te schuimen en wat toewijding.

Stap 1

Schuim de melk op, wals goed en schenk wat schuim weg zodat er een mooie, gladde structuur overblijft. Voor latte art houd je de kop schuin. 

 

 

 

 

 

Stap 2

Schenk de melk vanaf ongeveer tien centimeter hoogte in een dunne straal met een draaiende beweging in de espresso.

 

 

 

 

 

 

Stap 3

Beweeg de kan omlaag zodat de tuit van de melkkan bijna de espresso raakt. Schenk iets harder of eventueel met een schuddende beweging om schuim uit de kan te schenken.

 

 

 

 

 

Stap 4

Beweeg de schenktuit op ongeveer 1,5 centimeter van de rand die het dichtst bij je melkkan zit. Schenk de kop vol. Houd je schenkkan en de kop daarbij wat rechter, waardoor je straal weer kleiner wordt. 

 

 

 

 

 

Stap 5

Beweeg vervolgens je kan omhoog en trek een dunne straal melk door je figuur terwijl je de kan naar de andere kant van de kop beweegt. 

 

 

 

 

 

Stap 6

En zie daar… een hartje! Zo makkelijk kan latte art zijn.

 

 

 

 

 

 


Een cappuccino bestaat uit een goed gezette espresso en opgeschuimde, fluweelzachte melk. Barista’s vertrouwen hiervoor op hun blinkende koffiemachine. Is het ook mogelijk om thuis net zo’n romige cappuccino te maken? Met de Sage melkopschuimer, absoluut!  

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!