latte art

#hoedan: een latte art hartje in je cappuccino

Winnaar van coffee masters 2019 Rob Clarijs legt stap voor stap uit hoe je een latte art hartje in je cappuccino schenkt.

Voor de artistieke koffieliefhebbers is latte art de ultieme uitlaatklep. Van bloem tot zwaan, het is onvoorstelbaar wat barista’s met melkschuim in onze koffie tevoorschijn weten te toveren. Het latte art hartje is de meest bekende kunstvorm en bovendien perfect om mee te beginnen. Koffieprofessional Rob helpt je op weg, zodat je binnenkort zelf  je eigen hartje schenkt.

Benodigdheden: melk/plantaardige drank, kannetje, koffiekop, een manier om je melk op te schuimen en wat toewijding.

Stap 1

Schuim de melk op, wals goed en schenk wat schuim weg zodat er een mooie, gladde structuur overblijft. Voor latte art houd je de kop schuin. 

Stap 2

Schenk de melk vanaf ongeveer tien centimeter hoogte in een dunne straal met een draaiende beweging in de espresso.

Stap 3

Beweeg de kan omlaag zodat de tuit van de melkkan bijna de espresso raakt. Schenk iets harder of eventueel met een schuddende beweging om schuim uit de kan te schenken. 

Stap 4

Beweeg de schenktuit op ongeveer 1,5 centimeter van de rand die het dichtst bij je melkkan zit. Schenk de kop vol. Houd je schenkkan en de kop daarbij wat rechter, waardoor je straal weer kleiner wordt. 

Stap 5

Beweeg vervolgens je kan omhoog en trek een dunne straal melk door je figuur terwijl je de kan naar de andere kant van de kop beweegt. 

Stap 6

En zie daar… een hartje! Zo makkelijk kan latte art zijn.

Een cappuccino bestaat uit een goed gezette espresso en opgeschuimde, fluweelzachte melk. Barista’s vertrouwen hiervoor op hun blinkende koffiemachine. Is het ook mogelijk om thuis net zo’n romige cappuccino te maken? Met de Sage melkopschuimer, absoluut!  

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

LAATSTE NIEUWS

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT