#hoedan schenk een sneeuwpop latte art

#hoedan: schenk een sneeuwpop

Latte art-professional Marin Kuiper laat zien hoe óók jij een sneeuwpop in je koffiekop tovert. 

Geef jouw cappuccino of flat white een extra winters tintje en schenk een kerstbal, kerstboom of een sneeuwpop in de kop. Moeilijk? Nee hoor. Marin neemt je stap voor stap mee in het maakproces. Met een paar keer oefenen zet je – zodra de eerste sneeuwvlokjes uit de lucht komen vallen – een toepasselijke latte art creatie op tafel. 

Benodigdheden: melk of plantaardige drank, kannetje, koffiekop, een manier om je melk op te schuimen, latte art pen en wat toewijding.

Stap 1

Schuim de melk op, wals goed en schenk wat schuim weg zodat er een mooie, gladde structuur overblijft. Houd de kop iets schuin en schenk de melk vanaf ongeveer tien centimeter hoogte in een dunne straal met een draaiende beweging in de espresso. Beweeg de kan omlaag zodat de tuit van de melkkan bijna de espresso raakt. Schenk iets harder of eventueel met een subtiel schuddende beweging om schuim uit de kan te schenken. Schenk tot er een halve maan ontstaat en stop.

Stap 2

Maak opnieuw een halve maan met de schenktuit bijna op de espresso. Schenk nu met een duwende beweging in de richting van de halve maan die je eerder geschonken hebt.

Stap 3

Herhaal stap 2 nog twee keer om de maantjes boven elkaar te ‘stapelen’. Je hebt nu de basis van de sneeuwpop in de kop! 

Stap 4

Pak een latte art-pen (of vernuftig alternatief), dip deze in het bruine schuim en zet deze in het bovenste en kleinste maantje. Trek de pen voorzichtig naar rechts voor het maken van de wortelneus. Dip vervolgens voor de ogen twee stipjes in de bovenste halve maan. Teken op dezelfde manier de knopen op de eerste twee delen van de romp van de sneeuwpop.

Stap 5

Zet je pen in de derde halve maan die je hebt geschonken en trek deze met een duwende beweging omhoog tot de rand van de kop. Herhaal dit aan de linkerzijde van de maan.

Stap 6

Et voilà! Een sneeuwpop met twee armen, ogen, een wortelneus en knopen.

Oefening baart latte art, weet Richard Schukkink na duizenden pogingen tot kunst met melkschuim. Met deze trucs geeft hij je een lichte voorsprong in het schenken van latte art. Lees verder…

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.