Holland Jersey volle melk, halfvolle melk en yoghurt

Holland Jersey: het speciaalbiertje in het melkschap

Misschien heb je het al zien staan in het zuivelschap van de Albert Heijn; het nieuwe Hollandse zuivelmerk Holland Jersey. Je herkent het aan de bruine koe op het pak én aan de bijzondere volle smaak, waardoor het ook wel ‘het speciaalbiertje onder de melk’ wordt genoemd.

Nederland is een land van tulpen, gras, koeien en melk. Onze kennis over melk en koeien is wereldberoemd. Zuivel is Big Business. In die Big Business waren ondernemers Peter van Dronkelaar en Harald Hoffmann op zoek naar vernieuwing en creativiteit. De Nederlandse melkmarkt is namelijk efficiënt, maar ook eenzijdig. Overal dezelfde koeien, overal dezelfde prijs, overal dezelfde blauwe pakken in de winkel. Holland Jersey brengt daar verandering in en wil Nederland laten zien en proeven hoe veelzijdig zuivel kan zijn.
 Jersey melk is een duurzaam product en komt uitsluitend van Jersey koeien, heeft van nature twintig procent meer proteïne en is daardoor lekker vol van smaak.

 

Niet zomaar een koe

Een Jersey koe is een kleine bruine koe met een witte snoet. Ze komen oorspronkelijk van het eiland Jersey. Ze zijn intelligent, een beetje eigenwijs en nieuwsgierig.
 Jersey melk is populair, omdat het meer proteïne bevat dan gewone melk en een eigen, volle smaak heeft.

 

Holland Jersey koeien

 

Andere koe, andere melk

Holland Jersey introduceert drie nieuwe zuivelproducten in het koelschap: volle en halfvolle Jersey melk én milde Jersey yoghurt. Nou eens geen blauw op de verpakking, maar een eigenwijze Jersey koe, zodat je direct ziet waar de melk vandaan komt.
 
“Met Holland Jersey maken we honderd procent natuurlijke melk van stamboek Jersey koeien. Holland Jersey melk en yoghurt zijn van weidemelk en zijn A2. Onze melk is gepasteuriseerd, zoals alle verse melk in de winkel. Dat zorgt ervoor dat het voedselveilig is. We stoppen er niks in en we halen er niks uit. Vooral bij de volle melk proef je dat verschil. Zesenhalf procent volvette melk, dat is waar boerenjongens zoals wij mee zijn opgegroeid.”- Holland Jersey

 

Perfect romig melkschuim

‘Melk is goed voor elk’ luidt het oer-Hollandse gezegde, want het is een goede bron van proteïnen en calcium. Je kunt het natuurlijk koud drinken, zo uit de koelkast. Maar ook warm gaat de volle smaak van Jersey melk niet verloren en schuimt Holland Jersey te gek op voor een  cappuccino, flat white, latte of latte macchiato.

Jersey melk melkschuim

Volle Jersey melk, halfvolle Jersey melk én milde Jersey yoghurt zijn verkrijgbaar bij 350 vestigingen van Albert Heijn. Hier check je welke vestiging bij jou in de buurt Holland Jersey producten verkoopt.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!