Boek HOMEMADE ICETEA

Boek: HOMEMADE ICETEA

Voor het boek HOMEMADE ICETEA hebben de Belgische Sofie Vercauteren van Tearista en theeblogger Kelly Meeus hun krachten gebundeld. Het boek is gevuld met vijftig verrassende icetea recepten ingedeeld op bereidingstechniek; hot brews, cold brews en shock brews. Een echte aanrader voor de liefhebber van ice tea!

In onze nieuwe herfsteditie koffieTcacao #24 geven we in de rubriek Andere Koek uiteraard weer een aantal mooie recepten weg. Ditmaal vier recepten voor huisgemaakte ice tea. De Belgische Sofie Vercauteren van Tearista en theeblogger Kelly Meeus klommen samen in de pen voor het mooie boek HOMEMADE ICETEA. Hierbij delen we onze favoriet:

Early in Red
Rode biet – earl grey

Ingrediënten
500 ml mineraalarm water / 12 gram earl grey thee / 500 gram grote ijsblokken / 1/2 voorgekookte rode biet + het sap / 1/4 citroen, geperst + enkele schijfjes voor de garnering /  honing (of een ander zoetmiddel)

Bereiding

  • Verwarm het water tot 95° Celcius en giet het over de thee. Laat 4 minuten trekken.
  • Neem de ijsblokken en voeg honing of een ander zoetmiddel naar smaak toe.
  • Snijd de rode biet in blokjes, doe ze samen met wat rodebietensap bij de ijsblokken en voeg het citroensap toe.
  • Zeef de warme, zwarte thee boven de ijsblokken, roer even door en voeg desgewenst nog wat extra citroen en/of rodebietensap toe.
  • Schenk in glazen en werk af met een schijfje citroen.

Icetea bereiden

Sofie en Kelly hebben de vijftig recepten handig onderverdeeld in bereidingstechniek. Hot brews zijn theeën die je warm zet en dan laat afkoelen tot icetea. Cold brews zijn theeën die koud gezet worden en enkele uren tot soms zelfs een nacht moeten infuseren. En shock brews zijn: iceteas klaargemaakt met ijsblokjes of bevroren fruit, waardoor je ze meteen na het klaarmaken kan consumeren.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

LAATSTE NIEUWS

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT