Honor, specialty coffee kiosk in Parijs

Tijdschriftkiosken vind je bijna op iedere Franse straathoek. Een bloemenkiosk siert menig Europees plein. Snacks, ijs, je koopt het in een stalletje op straat. Gaat de specialty coffee kiosk net zo’n vertrouwd straatbeeld worden? Honor had de primeur. De eerste specialty coffee kiosk in Parijs opende vorige week in het chique 8e arrondissement.

Honor Café is de eerste outdoor specialty coffee kiosk in Parijs. Initiatiefnemers zijn Daniel Warburton en Angelle Bouche, voormalig barista’s in Engeland en Australië. “We wilden iets voor onszelf gaan doen met mooie specialty koffie en met onze jarenlange koffie-ervaring bij mooie koffiezaken in London. Een koffiebar is leuk, maar we vonden het tijd voor iets dat écht vernieuwends is. Je koffie bestellen op straat! Waarom zou je daarvoor perse een koffiebar in moeten lopen?” Ze begonnen Honor, de eerste speciality coffee kiosk in Parijs.

honor 2

Daniel en Angelle lieten een ontwerp maken, geïnspireerd op de bars in Franse café’s waar men vroeger staand een drankje bestelde en dronk. Als basis van de kiosk lieten ze een modulair frame bouwen waarvan ze afhankelijk van het weer, vensters kunnen openen en sluiten.
Passanten
Vanaf de bar verkopen ze hun speciality coffee aan passanten, die op hun beurt de koffie meenemen voor onderweg of aan de bar van de kiosk opdrinken. “We zijn heel zichtbaar voor de mensen die op straat lopen en fietsen. Zij vinden het erg leuk om ons van zo dichtbij aan het werk te zien. Contact is zo gemaakt en binnen no time sta je je de herkomst en de eigenschappen van de koffies uit te leggen terwijl je koffie staat te maken.”
www.honor-cafe.com

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van het landschap tot het klimaat en van de rassen tot het smaakprofiel: ontdek alles over de theeregio Darjeeling in India.

De mooie stad achter de duinen is ook van de specialty coffee. De afgelopen jaren openden hier steeds meer koffiezaken hun deuren.

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is