Hop & Stork – Den Haag

 

Afgelopen zomer opende in een historisch pand in de Oude Passage in Den Haag Hop & Stork. Verdeeld over twee verdiepingen bevinden zich in dit volledig gerenoveerde rijksmonument een open chocoladeatelier, een winkel, een proeflokaal en een workshop- en ontvangstruimte. Eigenaren Anil Soekhoe en Remco Groenwold besloten vorig jaar hun banen op te zeggen om hun passie voor mooie chocolade en fijne koffie te volgen.

Hop verwijst naar Baron Hop, de uitvinder van het Haagse Hopje. Stork is het Engelse woord voor ooievaar, dat het symbool is van Den Haag. “Hop & Stork is een plek met internationale allure. Het interieur is stijlvol, inclusief de kunst die er hangt en waarvoor we graag ruimte maken. Je waant je bij ons een beetje in stylish New York,” zeggen ze zelf, “een sfeer die goed past bij het statige Den Haag.”

 


Je krijgt dit artikel cadeau, wil je meer lezen in koffieTcacao magazine? Abonneer je dan nu!


 

“Gasten verwennen met mooie producten, dat vinden we echt heel leuk om te doen. Ons chocolade-atelier is open, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe we een deel van onze bijzondere chocoladelekkernijen maken. We werken met chocolades van Callebaut. Daarnaast werken we samen met het Belgische Boon, waar de kleine pralines en heuse chocoladekunstwerken vandaan komen. Bij de koffie of thee serveren we naast huisgemaakt gebak, een chocolade-, nougat- of pralineproeverij. Een ultieme verwennerij voor chocoladeliefhebbers.” Ben je in de buurt, dan hoef je de zoete chocoladegeur maar te volgen. Die leidt je vanzelf naar de Passage.

 


Machine: La Marzocco Linea
Malers: Twee Mahlkönig K30 Twins
Koffie: Single Estate Thee: Crusio
Melk: Verse volle melk
Patisserie: Huisgemaakt, in samenwerking met Hidde den Brabander van Dreams of Magnolia
Lunchspecialiteit: Hop & Stork brood met 1 jaar gerijpte Reypenaer en chocolade-balsamicodressing


 

Hop & Stork
Passage 82 | Den Haag, Nederland
hopenstork.com
Tekst Carmen Luttikhuis

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT