Horecava 2020 trends: espressomachines, koffiemolen, kruidenthee en chocolademelk

Van 13 t/m 16 januari vond de jaarlijkse horecabeurs horecava plaats. Hier werden de nieuwste producten en ontwikkelingen in de hospitality branch tentoongesteld. Van espressomachines voor de horeca en koffiemolens voor thuis tot zelf kruidenthee en chocolademelk maken, dit zijn de horecava 2020 trends.

 

Horecava 2020 espressomachine voor horeca

Horecava 2020 trends – Eagle One, Victoria Arduino

Koffiebranderij en importeur Mocca d’Or toonde de nieuwe Eagle One espressomachine voor de horeca van Victoria Arduino voor het eerst in Nederland. Het kersverse model valt niet alleen op door een strak ontwerp, maar ook door een aanzienlijk lager energieverbruik dan voorlopers als de Black Eagle. Dat komt onder andere door een ‘Temperature Energy Recovery System’ dat energie terugwint uit afvalwater. Verder reduceert de machine het energieverbruik door voor de boiler gebruik te maken van materialen, die minder hitte afgeven en isolerend werken. Naast de duurzame innovaties heeft de Eagle One ook een extra hoge stoomdruk van 2.3 bar, wat het opschuimen van melk of plantaardige dranken ten goede komt. Net zoals de Black Eagle heeft ook de Eagle One handige, uitleesbare displays op de zetgroepen. Een machine met de beauty én de brains!
moccador.nl

Horecava 2020 chocolademelk maken

Horecava 2020 trends – Choq

Vader en zoon Rein en Tim Cramer lanceerden op Horecava een indrukwekkend chocoladedranksysteem. De Choq steamer maakt het mogelijk om (premium) chocolade eenvoudig om te toveren in smaakvolle chocolademelk. De machine met gepatenteerde stoomtechnologie verwarmt de chocolade binnen enkele seconden tot een smelttemperatuur van 75. Daarna mengt de stoommachine in een handomdraai de chocolade met de toegevoegde melk, plantaardige drank of water in het speciale Choq glas. De machine is onlosmakelijk verbonden met premium bean to bar chocolade, vinden uitvinders Tim en Rein. Daarom bieden ze Choq aan als een abonnement, waarbij ook chocolades van merken als Pump Street en Original Beans geleverd worden. Op verzoek is de machine ook te huur. Op de steamer zit een melk, vegan en espressofunctie. Met de laatste verhit je een klein beetje water met chocolade om een heerlijke chocolade espresso shot te creëren.
choq.nl

Horecava 2020 kruidenthee maken

Horecava 2020 trends – Heaven Fine Herbal Tea

Tijdens Dutch Design Week in oktober spotten we de indoor farm van Seven Steps to Heaven voor het eerst. Gevestigd, op zeven hoog, in het voormalig Philips-complex in Eindhoven experimenteert het bedrijf met behulp van LED-lichten met het binnenshuis verbouwen van kruiden en gewassen, zonder pesticiden en met 95% minder watergebruik. Op Horecava kwamen we ze opnieuw tegen, nu met het kant-en-klare horecaconcept Heaven Fine Herbal Tea. De kruiden die in de indoor farm geproduceerd zijn, worden tot aan de klant vers, met wortel en al geserveerd in een porseleinen cup. “Hierdoor wordt plastic verpakking overbodig”, vertelt mede-oprichter Christophe de Warrimont. “Het is heel simpel: één plant is één kop.” De kruidenthee van Heaven Fine Herbal Tea is nu verkrijgbaar met de smaken green lemon verveine, earl grey en verse munt. Achter de schermen wordt gewoon verder geëxperimenteerd, dus houd ze in de gaten!
heaven-fba.nl

Horecava 2020 LaMarzocco koffiemolen voor thuis

Horecava 2020 trends – La Marzocco Swift Mini

Op de mobiele koffiebar van La Marzocco kon de oplettende bezoeker de La Marzocco Swift Mini spotten. Deze koffiemolen, nu voor het eerst in Nederland, maakt het mogelijk om een (dubbele) espresso te doseren, malen én tempen met slechts één druk op de knop. Via twee schijven stel je de maalgraad en de grammage in en doordat de machine automatisch tempt is scheef tempen ook verleden tijd. De molen is ook geschikt voor een filtermaling. Met een hendel draai je eenvoudig het bovenste maalgedeelte van de machine een kwartslag weg, et voilà, maal direct in je filter. De compacte Swift Mini koffiemolen is ontworpen voor thuis, maar de thuisbarista moet er wel diep voor in de buidel voor tasten…
Binnenkort beschikbaar bij ESW en Alleborgh
Prijs € 1615 excl. BTW 

Horecava 2020 kruidenthee maken

Horecava 2020 trends – Ptthee

We verlieten hal twaalf (‘koffie, thee en bakkerij’) heel even om in hal één (‘start-ups’) de mannen van Ptthee te feliciteren met hun winst in de ASN Wereldbank prijs competitie. Oprichters Matthijs Westerwoudt en Daan van Diepen ontvingen zowel de jury- als de publieksprijs met biologische kruidenthee van Nederlandse bodem. De kruiden dragen bij aan het herstel van de biodiversiteit in Nederland en bieden boeren tegelijkertijd een nieuw verdienmodel. Voor horeca en kantoren levert Ptthee kruiden in composteerbare theezakjes. Je kunt de kruiden ook gewoon thuis bestellen. Die krijg je dan, natuurlijk, met de post toegestuurd.
ptthee.nl

Horecava 2020 espressomachine voor horeca

Horecava 2020 trends – Faema President

Bij de stand van DEAC was de nieuwe Faema President espressomachine voor de horeca te bewonderen. De iconische machine uit de jaren ‘60 is nieuw leven ingeblazen met vernieuwende technologie en eindeloze ‘customizable’ opties om het de barista zo makkelijk mogelijk te maken. De driegroepsmachine, speciaal ontworpen voor Burger King, die DEAC op Horecava presenteerde heeft zelfs filterdragers die met verschillende kleuren corresponderen met een specifieke drank. Zo verzorgt de blauwe filterdrager een cafe latte, de rode een dubbele espresso en de groene een enkele espresso. De molen is hierop ingesteld en geeft per filterdrager automatisch de hoeveelheid koffie, die hoort bij de kleur. Met deze machine kan iedereen een barista zijn…
deac.nl

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.