theestudio PekoeTea

Nieuwe theestudio voor PekoeTea

Het premium theemerk uit Edinburgh, PekoeTea, koopt sinds 2008 single-estate theeën in en stelt vanuit de eigen theefabriek in de historische haven van Leith unieke melanges samen. Begin dit jaar maakten eigenaren Jon Cooper en Esther Kungu-Cooper de cirkel rond met een nieuwe theestudio. Tijdens de citytrip voor koffieTcacao 42 bezochten we het nieuwe theewalhalla van PekoeTea.

Met haar middeleeuwse Old Town en de imposante brede straten van de New Town was Edinburgh altijd al een plaatje. De vierduizend films – van Avengers tot The Da Vinci Code – die er de afgelopen 25 jaar werden opgenomen, zijn hier het bewijs van. Maar Edinburgh is meer dan een mooie kaft.

De groenste stad van het Verenigd Koninkrijk is ook een centrum van kunst, telt hogescholen plus een universiteit van naam en faam en huisvest Michelinsterrenrestaurants tot pop- upmarkten met streetfood, net als de oudste pub van de stad, de zeshonderd jaar oude The Sheep Heid Inn aan de voet van Arthur’s Seat in Duddingston.

Koffie, thee en cacao in Edinburgh

De stadsgeschiedenis op gebied van koffie, thee en cacao gaat iets minder ver terug, maar er zijn weinig steden die ons op alle vlakken de top laten proeven. Edinburgh kreeg zesenhalf jaar geleden tijdens onze eerste citytrip al een dikke thumbs up en heeft zich sindsdien alleen maar verder ontwikkeld en gediversifieerd.

Waar bean-to-bar chocolademerk Chocolate Tree de winkel heeft verkocht om terug te gaan naar de basis van chocolade maken, timmeren COCO Chocolatier en Ocelot Chocolate op allerlei vlakken aan de weg. Na onze eerste kennismaking in 2016 is PekoeTea inmiddels uitgegroeid tot een theemerk dat nog steeds de mooiste losse pure theeën importeert, maar ook zelf melangeert in de nieuwe eigen fabriek in Leith. 

Multifunctionele theestudio

De shops in Tollcross en Stockbridge zijn na tien jaar recent ingeruild voor deze locatie dichtbij de eigen fabriek in Leith. Edinburgh Jon en Esther zijn tijdens ons bezoek begin januari nog druk bezig met de inrichting van de multifunctionele ruimte met daarin een kantoor, fotostudio, trainingscentrum voor horecaklanten en natuurlijk de winkel.

Aan weerskanten tegen de wand staan op zwevende houten planken alle thee, servies en andere benodigdheden van PekoeTea uitgestald. De ovalen op maat gemaakte bar met een ingebouwd waterstation vormt het stralende middelpunt van de nieuwe theestudio. 

En nog altijd deelt de charmante en erudiete Jon graag zijn kennis met je. Toen we in 2016 vroegen naar de kwaliteit van zijn assortiment antwoordde hij: “Ik onttrek mij aan de dominantie van de grote Duitse theehandelshuizen, die in Europa de markt bepalen.”

Nog altijd voert Pekoe Tea bijzondere heritage en single estate theeën, maar door de groei online sinds kort ook meer gearomatiseerde theeën. “We merkten dat jonge mensen schrikken van zwarte thee. Ze willen interessante smaken”, vertelt Jon. PekoeTea maakt nu eigen melanges in batches van 10 kilogram. Momenteel verkopen de vijf theeëen met whisky het best. 

Benieuwd naar de theeën van PekoeTea? Bestel jouw favoriet online.

11 Leith Walk | pekoetea.co.uk

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.