I Love Coffee | Brugge

 

Neem bij I Love Coffee de moeite om de menukaart 
 te bestuderen, want de keuze is ruim en origineel.

Heel veel keuze, dat is wat opvalt als je de menukaart van I Love Coffee in Brugge inziet. Of je nu voor koffie, thee, chocolade of limonade komt. Eigenaar Koen Desmet en zijn team zetten in op homemade drinks, zoals de gast ze hebben wil. Maar liefst 32 soorten thee, 4 soorten huisgemaakte ijsthee, 35 chocolade latte-bereidingen en alle denkbare koffiespecials, waarbij je bij je latte-bereiding altijd kunt kiezen uit drie soorten zuivel. Heb je (lekkere) trek? Ook daarin is hun assortiment groot en origineel. Denk aan een croissant met speculaasvulling.

Charmant straatje

Koen: “Jarenlang had ik een toeleveringsbedrijf van koffie voor de horeca. Maar ik wilde liever met koffieliefhebbers aan de toog. Om verhalen te kunnen vertellen over mooie koffies en gasten deze te laten proeven, maar ook om mensen kennis te laten maken met verschillende zetmethodes. Er is voor velen nog zoveel te ontdekken! Twee jaar geleden huurde ik een pandje met een klein terras in de St. Jakobsstraat, een charmant straatje vlakbij de Grote Markt, maar net buiten de grote stads drukte. Een straatje waar zowel (veelal jonge) Bruggelingen, maar ook toeristen komen.Voor de inrichting koos ik voor eigentijds en stoer, met hier en daar koffie-elementen. Zo hebben we een lamp die gemaakt is van koffielepels en in de deurklinken herken je de filterhouder van een espressomachine.”

 

Toekomst

“Het zou fantastisch zijn als we ooit vestigingen met hetzelfde concept kunnen openen in andere Belgische steden zoals Gent, Antwerpen en Brussel. Voorlopig hebben we onze handen nog vol aan de zaak in Brugge. Die willen we eerst helemaal naar onze hand zetten, door vol te gaan voor kwaliteit en bijzondere producten.


Koffie: Gebrand door Café Labath
Koffiemachine: La Marzocco GB5 3 groep
Koffiemolens: La Marzocco 
Volcano en Mazzer
Thee: Rechtstreekse aankoop 
van verse thee
Taart/gebak: Van broodsmid 
Stefaan Vandaele
Melk: Friesche Vlag Langlekker, Alpro Soya For Professionals, 
Alpro Coconut For Professionals
Specialiteit: Espresso, slow Coffee, lattes, iced coffees


I Love Coffee
Sint-Jakobsstraat 10 | Brugge, België
ilovecoffee.be

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT