iChoc vegan chocolade
ADVERTORIAL

iChoc vegan chocolade vanaf nu Fairtrade

De populaire vegan chocolade van iChoc is vanaf nu nóg makkelijker te herkennen als de bewuste keuze in het schap. De herlancering van het Duitse chocolademerk staat in het teken van een Fairtrade-keurmerk, verbeterde receptuur, een nieuwe huisstijl en twee nieuwe smaken.

Sinds 2015 kent iChoc een vliegende start. De veganistische chocoladerepen worden vaak omschreven als heerlijk romig en amper van de ‘echte’ te onderscheiden. Ook wordt het bedrijf al jaren geprezen voor haar holistische, duurzame aanpak. Zo wordt bij de productie van deze vegan chocolade alleen gewerkt met plantaardige ingrediënten. Twijfelachtige stoffen als palmolie en soja- lecithine worden bewust achterwege gelaten. En alleen duurzame en biologisch afbreekbare materialen halen de verpakking.

Zelf aan de slag met plantaardig bakken? Bekijk snel dit recept voor heerlijke vegan crispy truffels.

Kleinere voetafdruk voor iChoc vegan chocolade

Wat er echter nog ontbrak, was een officieel Fairtrade-keurmerk dat voor meer transparantie zorgt. Daarom heeft iChoc de afgelopen tijd stappen gezet om deze certificering te realiseren. Binnen de vernieuwde receptuur voldoet de biologische cacao uit de Dominicaanse Republiek nu ook aan alle Fairtrade-eisen.

Daarnaast is de ruwe rietsuiker uit Brazilië vervangen voor regionale bietsuiker, waarmee de ecologische voetafdruk van de inkoop van ingrediënten nog meer afneemt. 

iChoc vegan chocolade

Twee nieuwe vegan chocoladerepen

Vanaf het najaar komt iChoc met twee nieuwe smaken. White Barista Art, een vegan wittechocolade met espresso crisp en een vleugje zeezout. En Salty Pretzel, een veganistische chocoladereep die zoet en zout combineert en vooral in de smaak valt bij iChoc’s celebrity-fan Billie Eilish.

Vorig jaar winter lanceerde EcoFinia, het merk achter iChoc, een limited edition Billie Eilish-reep in samenwerking met het Amerikaanse popidool, die alleen via Billie’s online shop te koop was.

Lees meer over de nieuwe duurzame stappen van iChoc.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.