illy viert 30 jaar illy Art Collection

illycaffè viert 30 jaar illy art collection, de iconische collectie van espressokopjes met het werk van internationaal gerenommeerde hedendaagse kunstenaars. Ter ere van de mijlpaal kun je t/m 30 juni een speciale tentoonstelling bezoeken in de koninklijke tuinen in Venetië. 

De tentoonstelling is een ware trip down memory lane. Met de Giardini Reali (koninklijke tuinen) van Venetië als decor wandel je door dertig jaar aan koffiekunst en bekijk je het werk van 125 internationale kunstenaars, die doorheen de jaren het iconische witte kopje als canvas gebruikten. Bezoekers kunnen 109 collecties en 459 verschillende kopjes bewonderen, één van de grootste collecties hedendaagse kunst ter wereld. 

illy art collection

Nieuwste illy Art Collection

Dat is nog niet alles. Tijdens de 59e Biennale van Venetië, die van april t/m november loopt, presenteert illycaffè de nieuwste illy Art Collection. Om 30 jaar illy Art Collection te vieren lieten zes kunstenaars, elk met een verschillende stijl en geografische afkomst, zich inspireren door het thema van de Biennale Arte 2022, The Milk of Dreams. Dit thema, geïnspireerd op het gelijknamige boek van de Britse auteur Leonora Carrington, omvat een magische wereld waarin transformatie, verandering en het overstijgen van grenzen van het zelf centraal staan. 

De zes kunstenaars zijn Cecilia Vicuña, die tijdens de Biennale een Gouden Leeuw won voor haar werk, Felipe Baeza, Giulia Cenci, Precious Okoyomon, Alexandra Pirici en Aki Sasamoto. Samen ontwierpen ze een unieke collectie die verschillende disciplines als de beeldhouwkunst, schilderkunst, poëzie, fotografie en choreografie samenbrengt. Lees hier meer over de nieuwste illy Art Collection of bekijk de vorige illy Art Collection door Mona Hatoum

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.