Joyffee | Hasselt

Joyce Lemmens is geschoold als singer- songwriter en werkte enige tijd als muziekdocent, maar haar passie voor koffie won het uiteindelijk van de muziek. In april 2017 opende ze koffiebar Joyffee aan de rand van het centrum in Hasselt. “Ik kan mij nog goed herinneren dat ik als klein meisje bij mijn oma aan tafel zat en intens gefascineerd was door het hele koffiezetten. Dat is denk ik nooit echt verdwenen”, vertelt de 22-jarige eigenares.

INSTAGRAM-WAARDIG

In het pastelkleurige café met de grote ramen hangt een ongedwongen sfeer. De koffie die Joyffee gebruikt is af- komstig van Rombouts, een bekende naam in België. De Campione Barista, grotendeels afkomstig uit de hogefazenda’s van Brazilië, is een krachtige en kruidige koffie met tonen van pure chocolade. Joyffee maakt bijzonder Instagram-waardige seizoensspecials, denk bijvoorbeeld aan cappuccino’s met honing en rozenbladeren. Voor de thee heeft Joyce gekozen voor het lokale Lili’s Tea, een klein theemerk dat gebruikmaakt van grote en hoge kwaliteit theebladeren.

 

PERFECT WATER

Het oog voor detail is niet alleen terug te vinden in de koffiecreaties, maar ook in de hoge kwaliteit van het water: ook dat moet perfect. “Omdat ik verschillende workshops en trainingen volgde, kwam ik erachter hoe belangrijk water is voor de smaak van koffie. Ik wilde er zeker van zijn dat het water in mijn zaak ook goed zou zijn, dus koos ik voor Brita filters.” De zoetigheid in het café is veelal zelf gebakken. Zo is er Snickerstaart, Oreo- cheesecake en kokoscake. Het overgrote deel van het gebak is veganistisch. “Ik vind het belangrijk dat Joyffee voor iedereen is. Zelf ben ik lactose-intolerant”, zegt Joyce. “ Daarom wil ik veel alternatieven aanbieden voor mensen met allergieën.”

“De kaart is overwegend veganistisch met zelfs vijf plantaardige alternatieven voor in de koffies.”

Machine: Nuova Simonelli Appia II
Molen: Santos Automatic Silent 55
Koffie: Rombouts Campione Barista
Waterfilter: Brita
Melk: volle melk
Soya: vijf plantaardige alternatieven
Thee: Lili’s Tea
Taart/koek: zelfgebakken, veelal veganistisch
Specialiteit van de kaart: een uitgebreide brunch, op reservering


Joyffee
Diestersteenweg 171, Hasselt
joyffee.com

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT