INSTAGRAM-WAARDIG
In het pastelkleurige café met de grote ramen hangt een ongedwongen sfeer. De koffie die Joyffee gebruikt is af- komstig van Rombouts, een bekende naam in België. De Campione Barista, grotendeels afkomstig uit de hogefazenda’s van Brazilië, is een krachtige en kruidige koffie met tonen van pure chocolade. Joyffee maakt bijzonder Instagram-waardige seizoensspecials, denk bijvoorbeeld aan cappuccino’s met honing en rozenbladeren. Voor de thee heeft Joyce gekozen voor het lokale Lili’s Tea, een klein theemerk dat gebruikmaakt van grote en hoge kwaliteit theebladeren.
PERFECT WATER
Het oog voor detail is niet alleen terug te vinden in de koffiecreaties, maar ook in de hoge kwaliteit van het water: ook dat moet perfect. “Omdat ik verschillende workshops en trainingen volgde, kwam ik erachter hoe belangrijk water is voor de smaak van koffie. Ik wilde er zeker van zijn dat het water in mijn zaak ook goed zou zijn, dus koos ik voor Brita filters.” De zoetigheid in het café is veelal zelf gebakken. Zo is er Snickerstaart, Oreo- cheesecake en kokoscake. Het overgrote deel van het gebak is veganistisch. “Ik vind het belangrijk dat Joyffee voor iedereen is. Zelf ben ik lactose-intolerant”, zegt Joyce. “ Daarom wil ik veel alternatieven aanbieden voor mensen met allergieën.”
Molen: Santos Automatic Silent 55
Koffie: Rombouts Campione Barista
Waterfilter: Brita
Melk: volle melk
Soya: vijf plantaardige alternatieven
Thee: Lili’s Tea
Taart/koek: zelfgebakken, veelal veganistisch
Specialiteit van de kaart: een uitgebreide brunch, op reservering
Joyffee
Diestersteenweg 171, Hasselt
joyffee.com