Jozef | Utrecht

Aan de Mariaplaats 50 in Utrecht vind je Jozef eten & drinken. Jozef is er voor iedereen. Werken aan de leestafel, dineren in het restaurant, met je vrienden een biertje drinken aan je eigen taptafel of koffie drinken in de ‘woonkamertjes’, die voorin de zaak zijn gemaakt; het kan allemaal.

ZES KILO OP ZATERDAG

Jozef schenkt Vascobelo Le Roi, een blend van Brazilië, Peru, Ethiopië, Rwanda en Java. Een frisse maar krachtige koffie die de hele dag door goed te drinken is. De Vascobelo valt goed in de smaak, want inmiddels gaat er op een drukke zaterdag ruim 6 kilo koffie doorheen. Voor het melkschuim is daarom gekozen voor een Lattiz. “Eerst wilde ik er niet aan, omdat ik bang was het ambacht van koffiemaken te verliezen, maar de machine werkt echt fantastisch. Zonder Lattiz houden wij de hoeveelheid koffie die besteld wordt niet meer bij”, vertelt eigenaar Ruud Jaspers. Qua thee heeft Jozef gekozen voor Kusmi Tea. Het honderdvijftig jaar oude theemerk uit Parijs selecteert hoogwaardige thee met grote, volledige bladeren. Met ontbijt, lunch en diner op de kaart kun je bij Jozef van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat terecht. Alles is zoveel mogelijk seizoensgebonden, waardoor bezoekers vier keer per jaar een nieuwe kaart kunnen verwachten.

 

EX-CLUB

Samen met compagnon Hidde Hol werkte Ruud keihard aan de nieuwe zaak en in augustus vorig jaar was het klaar. Het interieur is modern, met veel hout en een knipoog naar de jaren ’50. Mede dankzij de twee huiskatten die hun eigen gang gaan, hangt er een relaxte sfeer in Jozef eten & drinken. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er ook dj’s te vinden achter de draaitafels, een mooie herinnering aan de tijd dat het pand nog een club was.
“Jozef schenkt Vascobelo Le Roi, een frisse, maar krachtige koffie die de hele dag door te drinken is.”


Machine: Sanremo Verona RS
Molen: Mahlkönig K30 TWIN
Koffie: Vascobelo Le Roi
Waterfilter: Brita
Thee: Kusmi Tea
Melk: Lattiz
Soja: Alpro
Lunchspecialiteit: Broodje hotdog met een worst van Brandt & LevieTaart: Naast huisgemaakte taarten, ook appeltaart van Min zeven en Domtorentje van bakkerij Blom


Jozef
Mariaplaats 50, Utrecht
jozefutrecht.nl

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT