Na Patisserie, Chocolaterie en Glacerie brengt Hidde de Brabander met zijn nieuwe boek Boulangerie nu een ode aan brood in alle soorten en maten. De meesterpatissier laat zien dat brood meer is dan een grof volkoren, dat je bij de bakker haalt. Deze kaneelbroodjes zijn het perfecte voorbeeld van de samensmelting tussen patisserie en de bakkerswereld.
Recept: Kaneelbroodjes
Voor 9 stuks
INGREDIËNTEN
Voor het deeg
500 g tarwebloem T45, plus extra om te bestuiven / 75 ml water / 150 ml volle melk / 26 g verse gist / 155 g kristalsuiker / 4 g fijn zout / 65 g ei / 145 g koude boter
Voor de vulling
145 g boter / 155 g rietsuiker / 145 g amandelpoeder / 10 g gemalen kaneel
Voor het glazuur
155 g poedersuiker / 25 ml volle melk
Benieuwd naar meer? In koffieTcacao 45 vind je drie recepten uit Boulangerie. van Hidde de Brabander. Dit natuurlijk naast je gebruikelijke portie koffie, thee en chocolade! Zo lees je bijvoorbeeld wat fermentatie doet met de smaak van jouw koffie.
BEREIDING
• Kneed van alle ingrediënten, behalve de boter, een soepel deeg.
• Snijd de boter in blokjes, voeg deze toe en kneed opnieuw tot een soepel deeg. Bol het deeg op en laat het 60 minuten rijzen.
• Smelt voor de vulling de boter. Voeg hier de rietsuiker, het amandelpoeder en de kaneel aan toe en meng goed.
• Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer 1 centimeter dik.
• Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg vanaf een lange kant op en snijd de rol in negen even brede plakken. Leg de plakken op een snijvlak op een bakplaat en laat ze 45 minuten rijzen.
• Bak de kaneelbroodjes in 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
• Meng als de broodjes bijna klaar zijn de ingrediënten voor het glazuur en schenk deze over de nog hete kaneelbroodjes.