Karsmakers Coffee House – Brussel

 

Eigenaar Jyri Karsmakers houdt ervan 
als koffiebars een fijne vibe hebben. En dat is precies wat er in zijn buurt miste. Dus opende hij in 2008 zijn eigen zaak aan 20 Rue de Trevès. Karsmakers staat inmiddels bekend als een high-end lunchroom met een fantastische atmosfeer.

De zaak ligt vlakbij het Europese-Unie-gebied. Daardoor variëren zijn klanten van lokale gezinnen tot internationale diplomaten. In de zomer kun je lekker in de tuin zitten. ’s Winters kun je genieten bij de open haard. De getalenteerde barista’s maken een goeie kop koffie. De houseblend is een dark roast met arabica’s uit Brazilië, Java, Ethiopië, Guatemala en Costa Rica. Binnenkort wordt aan het aanbod maandelijks een andere single origin koffie van de maand toegevoegd. Lekker voor liefhebbers die af en toe een nieuw aroma willen ervaren.
Naast koffie kun je er terecht voor heerlijke verse smoothies en koek, cake, sandwiches en bagels uit eigen keuken. De sandwiches worden voor twaalf uur ’s middags gemaakt. Kom je na vier uur, dan zijn ze goedkoper. Na sluitingstijd wordt er niks weggegooid, maar wel weggegeven. Geen verspilling dus, een goede zaak!

 


Machine: Kees van der Westen Mirage
Maler: Mahlkönig
Koffie: Eigen espressoblend samen-gesteld met Michel Hoorens van M2L 
en Java d’Oro Blend
Thee: La Septième Tasse
Cacao: Barry Callebaut Callets 
voor de warme choco (puur en wit) 
en white mocha
Melk: Inex en Delhaize
Overige melk: Soja en lactosevrij


Karsmakers
Rue de Trèves 20 | Ixelles, Brussel, België
karsmakers.be

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT