KTC logo zwart
Zoek
Sluit dit zoekvak.
koffie to-go utrecht

Koffie to-go in Utrecht: 20 fijne adressen

Het dagelijkse ‘luchtje scheppen’ is nog fijner met een koffie-to-go in de hand. Gelukkig bereiden de barista’s van deze Utrechtse koffiezaken ook tijdens de lockdown jouw geliefde shot cafeïne. Pen deze fijne adressen snel in jouw little black book: 20x koffie to-go in Utrecht. 

The Village Coffee & Music

De deuren van The Village op het Science Park zijn nog gesloten, maar in het centrum van Utrecht kun je gelukkig nog altijd rekenen op een heerlijke koffie to-go of een zakje versgebrande koffiebonen van The Village. 

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag: 7.30 ­- 18.00
zaterdag: 8.00 -­ 18.00
zondag: 8.30 ­- 18.00
Adres: Voorstraat 44 + 46
Instagram: @thevillagecoffee

The Village koffie to-go in Utrecht

Koffie Leute Brauhaus

Koffie Leute, gevestigd in de creatieve broedplaats DRUK, voorziet zijn gasten middels een afhaalraam in een cafeïneboost. De espressobonen zijn gebrand door Special Roast en de filterbonen zijn afkomstig van wisselende branders, zoals The Village en Nordkapp Coffee. Op Spotify hebben ze een lijst gemaakt van alle deuntjes, die je normaal in de koffiezaak hoort. Ogen dicht, koffie in de hand en het is net alsof je er echt bent…

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 8.00 – 17.00
zaterdag en zondag: 10.00 – 17.00
Adres: Westerkade 30
Instagram: @koffieleute

Koffie Leute koffie to-go in Utrecht

Cupp

KEEN Coffee, Crusio Thee, huisgemaakte taarten en heerlijke ontbijt- en lunchgerechten staan ook tijdens de lockdown op de menukaart van Cupp. Wat dacht je van een broodje pulled jackfruit?

Openingstijden: Dagelijks 8.00 – 17.00
Adres: Nobelstraat 239
Instagram: @cupputrecht

Koffiebar Cupp

De Pomp

Bijtanken na het harde werken thuis? De Pomp biedt de benodigde brandstof met koffies van KEEN Coffee. Van 11.00 tot 15.00 uur haal je er ook lekkere broodjes en tussen 17.00 en 20.00 uur is De Pomp geopend voor diner! Nieuwe gerechten op de kaart zijn butter chicken en miso aubergine. In het weekend bestel je voor 25 euro het Chef’s driegangenmenu. Blijf je liever thuis, dan kun je de gerechten ook laten thuisbezorgen via Thuisbezorgd. Tanken maar!

Openingstijden: woensdag t/m zondag 11.00 – 15.00 en 17.00 – 20.00
Adres: Croeselaan 122
Instagram: @depomputrecht

Koffiebar De Pomp koffie to-go in Utrecht

Dagger Coffee

De koffiezaak van Dagmar Geerlings schenkt haar eigen gebrande espressobonen. Het afhaalmenu met tosti’s, sandwiches en zoetigheden check je hier. Je kunt je bestelling ook laten thuisbezorgen door Thuisbezorgd. En leuk nieuws: sinds zaterdag 10 januari heeft Dagger Coffee een tweede vestiging op de Zijdebalenstraat 2!

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00 – 14.00
Adres: Europalaan 500, Zijdebalenstraat 2 (vanaf 10 januari 2021)
Instagram: @daggercoffee
Telefoonnummer: 06-33026158

Dagger Coffee koffie to-go in Utrecht

Neem je eigen to-go beker mee en bespaar papieren koffiebekers! KTC zocht naar de beste in de thermosbeker-test

’t Koffieboontje

In het monumentale pand aan de Oudegracht kun je bij ’t Koffieboontje terecht voor koffie van Bocca. Neem wel je betaalkaart mee, want je kunt alleen met  pin betalen.

Openingstijden: dagelijks 9.00 – 16.00
Adres: Oudegracht 92
Instagram: @tkoffieboontje

't Koffieboontje koffie to-go in Utrecht

Blackbird Bio Kaffee

Op de Oudegracht zit ook Blackbird Bio Kaffee (voorheen Blackbird Coffee & Vintage). Zwarts Coffee is hier de vaste brander, waarvan er momenteel een blend van Brazilië en Peru en een natural Myanmar omniroast op de planken ligt. Daarnaast serveert Blackbird wisselende branders op de extra koffiemolens. Als je ook van vintage fietsen houdt: neem vooral een kijkje op de Instagram van Blackbird.

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 9.00 – 17.00
Adres: Oudegracht 222
Instagram:@blackbird_bio_kaffee

Koffiebar Blackbird koffie to-go in Utrecht

***

20x koffie to-go in Utrecht

Koffie & Ik

Naast het scoren van een koffie to-go kun je in de kleine winkel en op de nieuwe webshop van Koffie & ik ook terecht voor onder andere losse koffiebonen van Single Estate Coffee Roasters, verschillende zetmethoden voor koffie en thee en limonades van Roze Bunker. Ook leuk: in het weekend biedt Koffie & ik een ontbijtservice met gratis bezorging (postcodegebied Lombok 3531 en Nieuw Engeland 3532). Je kunt kiezen uit verschillende ontbijtjes, waaronder veganistische opties. Woon je buiten de twee postcodegebieden, dan kun je een ontbijt zelf ophalen.

Openingstijden: dagelijks 8.00 – 17.00
Adres: Vleutenseweg 169
Instagram: @koffieenik

Koffie & Ik koffie to-go in Utrecht

Cornelis 

Je kunt aan de koffie to-go bij Cornelis ook een nachtje slapen vastplakken. Het voormalig koetshuis achter de zaak met prachtige olijfgroene kozijnen is namelijk omgetoverd tot een stijlvolle Bed & Breakfast. Zo ben je altijd dichtbij je ochtendkoffie, gezet met koffie van Bocca.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 8.00-16.00
zaterdag en zondag 9.00-16.00
Adres: Maliestraat 16
Instagram: @cornelisutrecht

Koffiebar Cornelis koffie to-go in Utrecht

30ML

Bij de twee Utrechtse vestigingen van 30ML, op het Vredenburg en op de Nachtegaalstraat, kun je dagelijks terecht voor jouw cafeïne-boost en een allday breakfast. De koffie to-go wordt gezet met koffie gebrand in de eigen Utrechtse branderij, de eerste vestiging van een inmiddels flink uitgebreid koffieconcept met vestigingen in Utrecht, Amersfoort, Leiden, Rotterdam, Amsterdam en Hoorn.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 9.00 – 17.00
zondag 10.00 – 17.00 (Vredenburg), 11.00 – 17.00 (Nachtegaalstraat)
Adres: Vredenburg 23, Nachtegaalstraat 61
Instagram: @30ml_vredenburg, @30ml_nachtegaalstraat

30ml koffie to-go in Utrecht

***

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe hotspots? Neem een abonnement op koffieTcacao en krijg 4x per jaar ons magazine thuis gestuurd. 

NEEM ABONNEMENT

Ohøj 

Koffiebranderij en espressobar Ohøj voorziet van woensdag tot zondag in een ochtendkoffie. Uiteraard kun je ook een zakje zelfgebrande koffiebonen mee naar huis nemen!

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 8.00 – 13.00
zaterdag en zondag: 9.00 – 13.00
Adres: Rijnlaan 27
Instagram: @ohojcoffee

Ohoj koffie Utrecht

Lucas

Aan de Wittevrouwenstraat serveren Lucas Maartje Booij en Norbert de Weerdt koffie van Nordkapp Coffee. Op de to-go tafel schitteren ook de huisgemaakte lactose- en glutenvrije taarten. Bovendien heeft de koffiezaak de winkel ‘Lucas voor Thuis’ geopend. Op de website bestel je huisgemaakte granola en jam, brunch en koffie- en theepakketten.

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 8.30-17.00
zaterdag en zondag 9.30-17.00
Adres: Wittevrouwenstraat 23
Instagram: @lucasutrecht

Koffiebar Lucas

Rocking Chair Coffee

Met Single Estate Coffee Roasters op de molen is Rocking Chair Coffee een fijne pitstop tijdens een winterse wandeling in de Utrechtse buurt Tuinwijk-Oost.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8.30 – 16.00
zaterdag en zondag 9.00 – 16.00
Adres: Willem van Noortstraat 88
Instagram: @rockingchairutrecht

Rocking Chair Coffee

***

Bekijk ook 17x koffie to-go in Rotterdam tijdens de Coronacrisis!

District

Naast koffie (verzorgd door Bocca) is District’s specialiteit ambachtelijk brood! Een deel bakken ze zelf, het andere deel halen ze bij andere ambachtelijke bakkers vandaan. Laat je bij het halen van jouw koffie dus vooral verleiden door de desembroden, heerlijke croissants en échte Brabantse worstenbroodjes!

Openingstijden: maandag t/m zondag 7.30 – 16.30
Adres: Jan van Scorelstraat 1
Instagram: @district_utrecht

District Koffie Utrecht

Black Brew

De specialiteit van Black Brew is (de naam verraadt het al) filterkoffie, waarbij vooral de syphon in Japanse stijl de aandacht trekt. Maar ook voor een melkkoffie kun je bij Black Brew aankloppen. Deze wordt gezet met KEEN Coffee. Let wel op: bij het bestellen van je koffie staren huisgemaakte gebakjes je vanuit het raamkozijn aan. Je begrijpt, héél gevaarlijk.

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 9.00-17.00
zaterdag 11.00-17.00
Adres: Willemstraat 55
Instagram: @blackbrewutrecht

Black Brew Coffee

MØS Coffee Bar

Tijdens de coronacrisis voert MØS Coffee Bar een fijne to-go kaart met ook KEEN Coffee, huisgemaakte chocoladedrank, theeën, frisdranken, verse sappen en lekkers.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8:30 – 17:00
zaterdag en zondag 9.30 – 17:00
Adres: Kievitstraat 2
Instagram: @moscoffeebar

Mos Koffie

***

Vascobelo 

Het Belgische koffiemerk heeft haar vleugels flink uitgeslagen met vestigingen in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht en zelfs Barcelona. In Utrecht is het café-brasserie te vinden op de Nachtegaalstraat, waar ook tijdens de lockdown het zwarte goud vloeit.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8:00-20:00
zaterdag en zondag 9:00-20:00
Adres: Nachtegaalstraat 52
Instagram: @vascobelo_nachtegaalstraat

Vascobelo Koffie

coffeecompany

In hartje Utrecht zijn de winkels gesloten, maar voor een stadswandeling met een koffie in de hand kun je er gelukkig nog wel terecht bij coffeecompany. Laten bezorgen kan ook via Deliveroo.
Wil je thuis de koffie van coffeecompany drinken? Tot en met februari koop je de La Marcela Nicaragua in onze webshop! In de wintereditie koffieTcacao 37 scoor je bovendien een code waarmee je 15% korting ontvangt!

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 7:30 – 18:00
zaterdag en zondag 8:30 – 18:00
Adres: Vismarkt 4
Instagram: @ccvismarkt

Coffee Company

NOEN

De takeaway van NOEN is open voor koffie, broodjes, tosti’s en soep. Bovendien scoor je er koffie van Moyee.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8.30- 14.30
zaterdag en zondag 9.00-15.00
Adres: Jan van Scorelstraat 8
Instagram: @noenutrecht

Koffiebar Noen

kaffeetaria

Benieuwd naar de koffie van de allereerste Roast Masters-winnaar white label coffee? Dan ben je bij kaffeetaria aan het juiste adres. Daarnaast kun je er ook je kleine honger stillen met bijvoorbeeld een croissant of een broodje vegan hotdog!

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 10.00 – 16.00
Adres: Saffierlaan 10
Instagram: @kaffeetaria

Kaffeetaria Utrecht

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe hotspots? Neem een abonnement op koffieTcacao en krijg 4x per jaar ons magazine thuis gestuurd. 

NEEM ABONNEMENT


Koop ook losse bonen in de webshop van jouw favoriete Utrechtse koffiebranderijen:

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.