Koffiebar RØST

Koffiebar RØST | Middelburg

Van het hectische Antwerpen, waar de espressomachine steevast overuren draaide, naar de rustige Zeeuwse hoofdstad Middelburg: de van oorsprong Brabantse Bart Luijks en Karin Scheurkogel keerden drie jaar geleden met de komst van een kind terug naar Nederland. Jam, de koffiezaak in Antwerpen werd verkocht en in Middelburg openden ze in de sfeervolle Sint Janstraat de deuren van koffiebar RØST. “We waren op vakantie in Noorwegen en liepen daar tegen een eiland met deze naam aan. We vonden hem gelijk passen: er zit zowel het woord ‘roast’, van koffie branden, als ‘rust’ in. Precies waarvoor we hier in Middelburg kwamen.”

Windkracht vier

Het branden van de koffie laat het koppel van koffiebar RØST over aan Caffènation en de Zeeuwse Branding. “Caffènation zat iets verderop bij onze zaak in Antwerpen en is in België de absolute top wat koffie betreft. Rob Clarijs van de Zeeuwse Branding, die dit jaar de prestigieuze titel Coffee Masters in de wacht sleepte, begon net met zijn branderij toen wij naar Zeeland verhuisden. We hadden meteen een klik en we vonden de naam toepasselijk voor onze Zeeuwse zaak. Op de molen zit Windkracht 4: een blend van Colombia, Brazilië en Ethiopië. Een hele toegankelijke koffie met een stevige body en een goede cremalaag.”

Chefs lunch

Naast koffie is ook de lunch een specialiteit van koffiebar RØST. Hoewel Bart en Karin allebei een deel van de koksopleiding gedaan hebben, is de keuken momenteel voornamelijk Barts terrein. “We gebruiken ambachtelijk desem- en speltbrood van een lokale bakker en maken veel beleg zelf. Vooral onze zelfgemaakte hummus is populair.” Naast boterhammen met gegrilde groenten, geitenkaas of zoete aardappel staan ook zelfgemaakte soepen en salades op het menu. “In de zomer stroomt Middelburg vol met toeristen. Omdat we centraal liggen, maar niet op het grote plein, hebben we altijd een leuke mix van lokale mensen en toeristen, die net even wat meer moeite doen om een goede koffie te scoren.”

Wil je op de hoogte blijven van alle hotspots? Mis dan geen enkele editie en ga voor het jaarabonnement, waarmee je elk kwartaal weer een magazine op je deurmat vindt. 

WORD LID

Koffiebar RØSTkoffiebar RØST

Koffiebar RØST:

Koffie: De Zeeuwse Branding en Caffènation
Machine: Appia tweegroeps van Nova Simonelli
Molen: Anfim
Melk: volle melk Friesland Campina
Plantaardige dranken: havermelk Oatly, soja van Alpro
Thee: Crusio en lokale kruidenier Rode Pilaren
Lunch: wisselende menukaart met belegd brood, huisgemaakte soep en salades
Zoet: perzik-amandeltaart, kersenbrownie, vegan taartjes van SUE

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.