koffiebladthee

De opkomst van koffiebladthee

Koffie is niet het enige wat je kan maken van de Coffea plant. Koffiebladthee, van de bladeren in plaats van de bessen, is in ontwikkeling.

De koffiebladthee wordt op vrijwel dezelfde manier geproduceerd als groene thee. Na het plukken worden de bladeren gedroogd in de zon waar ze een groot deel van hun vocht verliezen. Vervolgens worden ze ligt gekneusd en verhit om oxidatie te voorkomen. Om de koffiebladeren volledig te drogen worden ze geroosterd in een oven.
Waar koffie maar één keer per jaar geoogst kan worden zijn koffiebladeren het hele jaar door beschikbaar. Dit betekend dat het een stabielere inkomstenbron voor boeren zou kunnen zijn. Echter, je kan niet van dezelfde plant zowel de bladeren als de bessen oogsten en daarin zal de boer dus een keuze moeten maken.
Met twee keer zoveel anti-oxidanten als rooibosthee en minder dan de helft aan caffeine als groene thee zou deze koffiethee wel eens een succes kunnen worden.

 

Smaak

Op de redactie hebben we een klein voorproefje gehad van deze koffiebladthee, meegenomen door Juan Pablo Lasso Argote vanuit Colombia. Juan Pablo heeft op kleine schaal geëxperimenteerd met het droge van koffiebladeren en hoewel de smaak nog niet echt sprankelt, zijn we verrast door het lichte en zoete karakter van de thee.

 

Zelf proeven?!

Ben jij benieuwd naar koffiebladthee? Wize Monkey is een bedrijf wat het productieproces heeft geoptimaliseerd en online verkoopt. In 2017 wonnen ze zelfs de Product Of The Year op de Specialty Food Expo! Het proberen waard dus!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

LAATSTE NIEUWS

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT