koffiecake met banaan

Koffiecake met banaan – Recept

Wist je dat je espresso ook goed kunt combineren met bakken? in slechts 20 minuten tover je deze heerlijke koffiecake met banaan op tafel. 
Bereiding: 20 minuten
Wachttijd: 45 minuten

Ingrediënten

Voor 20 plakken cake
125 g bloem / 125 g volkoren tarwemeel  / 16 g wijnsteenpakpoeder / 1 tl zout / 2 tl kaneel / 3 rijpe bananen / 3 Demeter eieren / 50 g rozijnen / 50 g medjoul dadels / 50 ml espresso / 30 g gemixte noten / 30 g bietsuiker De Nieuwe Band

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Mix eerst de bloem, meel, wijnsteenpoeder, zout en kaneel door elkaar. 
  3. Voeg de rozijnen toe. 
  4. Klop de eieren licht en luchtig. 
  5. Prak de bananen heel fijn en hak de dadels in kleine stukjes. 
  6. Meng de bananen en dadels door het eiermengsel. Voeg de (afgekoelde) espresso toe en meng goed door.
  7. Mix de droge met de natte ingrediënten en meng nu ook de espresso er doorheen. 
  8. Hak de noten in fijne stukjes, evt. met een keukenmachine. 
  9. Mix de suiker en de noten. 
  10. Doe het beslag in de cakevorm en bedek met een noten noten en suiker. 
  11. Bak de cake in 45 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.

Korting

Bestel de ingrediënten voor dit recept voor koffiecake met banaan online bij Odin en ontvang met de actiecode LEKKERBIO €20 korting op je eerste online bestelling.
Odin is de grootste biologische foodcoöp van Nederland en bestaat sinds 1983. Je kunt lid worden van de coöperatie en met voordeel boodschappen doen. Odin heeft een groothandel, bezorgdienst, eigen winkels, een imkerij en een boerderij met zaadteelt & plantenveredeling. Alles 100% biologisch en het liefst biodynamisch.


Probeer ook Odin’s Dadel-havermout repen of Vegan avocado chocolademousse.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

LAATSTE NIEUWS

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT