KTC logo zwart
Search
Close this search box.
Koffiehotel voor Man Met Bril in Rotterdam

Koffiehotel voor Man Met Bril Koffie

Na een succesvolle crowdfunding begint Man Met Bril Koffie binnenkort met de bouw van ’s werelds eerste koffiehotel in Rotterdam. Begin 2024 verwachten ze de eerste hotelgasten én residenten.

Eind 2022 kondigde eigenaar Paul Sharo zijn plannen aan voor het Man Met Bril Koffiehotel. De branderij met een koffiebar in de Hofbogen is al 12 jaar een gevestigde naam in Rotterdam en omstreken. Het café staat bekend om zijn spraakmakende campagnes. Een Instagram Paasspeurtocht, de corona pubquizzen en het speeddaten op Valentijnsdag om er maar een paar te noemen. En zo was het tijd voor de volgende stap.

Man Met Bril Koffiehotel

Rotterdams koffiehotel

Het Man Met Bril Koffiehotel wordt gerealiseerd aan de Linker Rottekade in Crooswijk. Op de begane grond vind je straks een koffiebranderij, koffiebar, vergaderruimtes, sportmogelijkheden én een restaurant met een geweldig terras aan de Rotte. Wie in het hotel onder de enorme ingenieuze dakramen door naar achteren loopt, komt aan bij de hotelkamers en studio’s. Een deel van de 20 kamers wordt beschikbaar gesteld voor de internationale barista’s en branders, die bij het Man Met Bril Koffiehotel komen werken.

Man Met Bril Koffie truck

Residentieprogramma

Het idee achter het residentieprogramma is dat koffieprofessionals een aantal maanden in het hotel komen wonen en werken. Het doel van deze uitwisseling van ideeën, ervaringen en culturen is het versterken van de pan-Europese koffiecommunity. Om het residentieprogramma onder de aandacht te brengen, reist Man Bril Bril Koffie momenteel door Europa met Laura, een elektrisch omgebouwde oldtimer koffietruck. Tijdens deze road trip doet Jacko van Dijcke, een echte Man Met Bril Koffie OG, koffiezaken in zo’n 20 Europese steden aan waar hij mini-events zal organiseren met de hosts.

De eerste kilometers zitten er inmiddels op. Volg het Europees avontuur van Laura, Jacko en viervoeter Maya op Instagram. Wil jij een resident worden in het Koffiehotel, mail dan naar resident@manmetbrilkoffie.nl.

Man Met Bril koffietruck

Oldtimer Laura

Jacko maakt de road trip in stijl in een compleet elektrisch gemodificeerde Citroën Hy oldtimer genaamd Laura. Een Franse klassieker uit 1971, uitgerust met een Kees van der Westen Spirit, nitro cold-brew, EK 45, Mythos molen, een 3TEMP batch brew-systeem en nog veel meer.

 “Het is een wat gek idee, misschien zelfs wel een dom idee”, zegt eigenaar Paul erover. “Wie rijdt er nu met een elektrische oldtimer met een bereik van 100 km door Europa? Om mensen die je niet kent uit te nodigen om bij je te komen wonen en werken? Tegelijkertijd is het een droomreis, een reis van je leven. Dus waarom ook niet?!”

 

Man Met Bril Koffie koffietruck Laura

 Spoiler! Binnenkort gaat koffieTcacao een samenwerking aan met het Man Met Bril Koffiehotel.. Benieuwd?  Volg ons op Instagram voor de laatste updates!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe haverdrink van Arla Foods voorziet koffiedranken van een plantaardig alternatief zonder concessies te doen aan smaak en prestatie.

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.