podcasts over koffie

Koffiepodcasts – luister naar je koffie

Met dagelijks nieuwe ontwikkelingen op het gebied van koffie is het soms moeilijk om up-to-date te blijven. Met koffiepodcasts wordt je bijgepraat terwijl je de afwas, boodschappen of andere klusjes doet!
Het voordeel van koffiepodcasts is dat je ze kan luisteren wanneer het jou uitkomt, gewoon via iTunes of online. Alle podcasts hieronder genoemd zijn gratis, je kan ze dus makkelijk allemaal volgen! Klaar voor uren koffiepraat?

 

5 podcasts over koffie

Cat & Cloud

De barista’s Jared Truby en Chris Baca bespreken wekelijks een ander thema rondom koffie. Van brandprofielen tot Cold Brew recepten, deze mannen delen hun kennis en enthousiasme met je.

 

I Brew My Own Coffee

Elke aflevering is een interview met iemand uit de koffie-industrie. Er wordt gesproken over de technologie achter koffiemolens maar ook over Pumpkin Spice Latte’s.

 

Coffee Jobs Podcast

De koffie podcast van James Hoffman, mede-oprichter van Square Mile Coffee. James spreekt elke aflevering met interessante mensen uit de koffiewereld, baristakampioenen en koffiebareigenaren met ieder hun eigen visie op koffie.

 

Tamper Tantrum

Tamper Tantrum biedt elke week nieuwe koffie podcasts die verder gaan dan de boon zelf. Zo wordt er gesproken over duurzaamheid en de rol van de importeur maar staan ze ook vooraan om het Colab event te verslaan.

 

Coffee Awesome

Deze podcast is, naar eigen zeggen, voor iedereen die koffie drinkt. Elke maand vind je een nieuwe aflevering over koffie zetten, de wetenschap achter koffie, smaak, koffiebarren en meer.
Let op: alle hierboven genoemde koffiepodcasts zijn in het engels, het is nog even wachten op de eerste Nederlandse koffiepodcast! 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!