Keniaanse koffie wordt alom gewaardeerd om de hoge kwaliteit, nauwgezette bereiding en voortreffelijke smaak. Ongeveer 60% van alle koffie in Kenia komt uit de Centrale Provincie met de belangrijke koffiedistricten Nyeri, Kirinyaga, Kiambu en Muranga. Deze regio heeft het ideale microklimaat voor specialty coffee en verwerkingstations in overvloed om een nauwgezette verwerking van koffiebessen te ondersteunen.
Kenia: Centrale Provincie
De vruchtbare Centrale Provincie strekt zich uit ten noorden van hoofdstad Nairobi richting Mount Kenya, met zijn 5.199 meter na de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika. In totaal beslaat de provincie een oppervlakte van meer dan 11.000 kilometer aan landbouwgrond met vulkanische bodems en een gematigd klimaat. Ideaal voor melkveehouderij, thee- en koffieteelt, met verschillende beroemde koffieproducerende districten zoals Nyeri, Kirinyaga, Kiambu en Muranga.
Landschap en klimaat
Oogst en plantages
Variëteiten
Smaakprofiel
Dit artikel werd geschreven door Sucafina Specialty, een toonaangevende groenekoffie-importeur met oog voor duurzaamheid. Zij helpen koffiebranderijen bij het vinden van de juiste koffie voor elke kwaliteit en elk budget.
koffieTcacao 39
Nog meer kennis van koffie, thee en cacao op doen? In de zomereditie koffieTcacao 39 vind je vier zomerse ijsrecepten uit Glacerie. – de nieuwste ijsbijbel van de hand van meesterpatissier Hidde de Brabander. Een ander niet te missen artikel is het interview met Heinde & Verre. Met een voorliefde voor melkchocolade, het blenden van origines en brandprofielen en het laten rijpen van chocolade zijn Jan-Willem Jekel en Ewald Rietberg geen doorsnee chocolademakers. Dat en nog veel meer, lees het in koffieTcacao 39.