koffietcacao 19

Ik ga op vakantie en neem mee…koffieTcacao 19

“Tijd voor vakantie”, aldus onze kersverse bladmanager Jainy, op het moment dat koffieTcacao 19 af is. Wij geven haar geen ongelijk want na weken brainstormen, schrijven, fotograferen, redigeren en vormgeven is onze zomereditie klaar voor gebruik!

Hoe je koffieTcacao 19 gaat gebruiken is geheel aan jou; als een zonnescherm pootje badend vanaf een zeilboot, om je vers geplukte thee mee in te pakken tijdens je theereis in India, als snijplank voor de chocolade die je zelf probeert te maken of gewoon… om te lezen. Wij hopen in ieder geval dat dit 100 pagina’s dikke nummer je weer voldoende verrast, vermaakt en inspireert.

 

Het is de inhoud die telt

Natuurlijk brengen we je dit nummer het laatste KTC nieuws, mooie en smakelijke gadgets en scherpe reviews. We openen deze editie met een interview met Arjen, één van de drie mannen aan het roer van de Tres Hombres (pag.24). Zeehelden Arjen, Jorne en Andreas nodigden ons uit aan boord van ‘s werelds eerste cargo-zeilschip waarmee ze zeilend koffie, thee, cacao en rum vervoeren.
Ook gingen we voor je op onderzoek uit. Zo wilden wij bijvoorbeeld wel eens weten of het mogelijk is om thuis goede bean-to-bar chocolade te maken. Lees de bevindingen van onze chocolade-expert Vera Hofman op pag. 38 in KTC Uitgelicht.
En wat denk je van een theereis naar India? Theesommelier Anja Wiersma reisde naar het land van de chai, waar het theetoerisme opbloeit. Anja bezocht Wayanad Tea County, een theeplantage omgetoverd tot resort (pag. 58).
Onze koffie en theeprofessor Richard Schukkink legt je alles uit over het verschil tussen oxidatie en fermentatie in thee in Back to School (pag. 43).
Voor de KTC Citytrip (pag. 86) zochten we het iets dichter bij huis en kamden Antwerpen uit. Een dag slenteren sloeg zowat om in een week, met als resultaat de mooiste koffie-, thee- en cacaoadressen voor jou op een rij!

 

koffieTcacao 19 is nu verkrijgbaar voor €5,99!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!