koffieTcacao magazine #20

20 X koffieTcacao magazine

We mogen weer een mijlpaal bijschrijven, want hij is uit! Het twintigste nummer van koffieTcacao magazine! Vaak genoeg krijgen we de vraag: “Hoe krijg je elk nummer weer vol?” Vier jaar op weg en twintig nummers later is het antwoord nog steeds hetzelfde: “We komen zelfs pagina’s tekort.”

Zo ook voor deze spetterende september editie van koffieTcacao magazine met op de Wizard of Oz-achtige cover de Nederlandse chocoladegoeroes Jack Steijn en Caroline Lubbers. We vonden het hoog tijd voor een persoonlijk interview (pag. 25) met de drijvende krachten achter de Amsterdamse cacaofestivals Chocoa en het Origin Chocolate Event, waarbij het behalve genieten van chocolade ook gaat om het verbeteren van de cacaoketen. KTC sprak met hen over de verduurzaming van de branche.Een thema wat tevens top of mind is bij Nespresso dat onlangs de reportage De Boer & de boer presenteerde. Op uitnodiging van het wereldwijde koffiemerk reisde fotograaf (en voormalig journaalpresentator) Sacha de Boer af naar de oorsprong van de Rosabaya de Colombia. In KTC In Beeld tonen we een aantal indrukwekkende foto’s uit de serie waarin zij ons de mensen achter de koffie in Colombia – van oorsprong tot verwerking – toont.
Verder reizen we voor deze editie af naar Warschau (pag.86). Een stad die zich het best laat omschrijven als een mix van Rotterdam, Wenen en Berlijn, waar thee en chocolade een langzame opmars maken en je met name kunt genieten van goede filterkoffie.
Van de neonlichten in Warschau rocken we vervolgens in KTC Kunst (pag. 45) door met de Utrechtse baristaband Coppersky, waarvan alle leden een bijzondere link met koffie hebben. Natuurlijk brengen we je ook in dit nummer het laatste KTC nieuws, mooie en smakelijke gadgets en scherpe reviews. En bij wie de barbecue nog in de tuin staat, ga naar pag.82 voor het Koken met Thee-recept van Frank van der Zande, die deze editie uitlegt hoe je een hele kip op blik bereidt met lapsang souchong thee.
koffieTcacao #20 is nu verkrijgbaar voor €5,99!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is

Infused coffees, oftewel koffies met een smaakje, duiken de laatste jaren steeds vaker op. Wat is het eigenlijk? Mag het nog wel koffie heten?

Met warmere dagen in aantocht, stijgt ook de vraag naar cold brew koffie. Wij testten de ColdBRU van Marco Beverage Systems voor je uit.