koffieTcacao 21

koffieTcacao 21; laat de winter maar komen

Hoewel het winterse weer nog op zich laat wachten, heb je geen excuus nodig om jezelf even terug te trekken met onze wintereditie, koffieTcacao 21. Zeker met een goede kop koffie, een warme thee of een spicy hot chocolate erbij. Dus neem plaats op je luie stoel, in je favo koffiebar of pak je moment tussen het werk door en laat je bijpraten over alles op koffie-, thee- en chocolade gebied.

Om te beginnen lieten we voor een extra wintergevoel de cover van koffieTcacao 21 voor de verandering eens breien door onze designer Guus. We houden het verder warm in ons interview met Australische koffiebrander Ben Richardson (pag. 20). Hoe kijkt hij tegen de Nederlandse en Belgische koffiebrandcultuur aan en wat zijn de ontwikkelingen met betrekking tot koffiebranden? Interessant voor de pro maar zeker ook voor de liefhebber.

Wat ook zeker een warm gevoel geeft zijn onze whisky en chocolade pairings (pag. 28). Samen met chocokenner en whiskyliefhebber Jack Steijn schotelen we je vier spannende combinaties voor. Neem een slokje whisky, laat de chocolade smelten en neem nog een slokje whisky… Wat proef je? Erg leuk als afsluiter van een mooi diner. Na het dessert welteverstaan en dat zou zomaar een crème brûlée met earl grey thee kunnen zijn (pag. 80). Aanrader!

Met de feestdagen zoek je meestal je dierbaren op; familie, vrienden en misschien ook je favoriete barista. Wij gingen op zoek naar zes vaste gasten en hun favoriete barista. Fotograaf Medea Huisman portretteerde ze (pag. 73).
En wist je dat je keuze in tafellaken, kopje en zelfs muziek de koffie anders laat smaken? Op een bijeenkomst van Nespresso in Londen interviewden we professor Barry Smith (pag. 36). Smith vertelt alles over de multi-zintuiglijke benadering van koffie: “Als ik je een kopje koffie laat drinken terwijl je met je hand over een satijnen tafellaken veegt, zal de koffie veel zachter en soepeler smaken.”

Deze winter kun je er zeker ook op uit om een paar leuke zaken te ontdekken. Ga naar Chummy koffie in Leiden voor een koffie van Caffènation (pag. 26) of voor een intense chocolade-ervaring naar Darq in Maastricht (pag. 27). Bezoek ook zeker MOK in Brussel, de tweede zaak van onze koffieproever Jens (pag. 55). Een uurtje verder en je bent bij Huize Colette in Gent. Daar interviewden we alleskunner Nele Van den Broeck (pag. 46). Wil je nog verder weg? Dat kan. Pak dan onze citytrip naar Lissabon erbij. De ideale bestemming voor een mild klimaat en goede K, T en C!

koffieTcacao 21 is nu verkrijgbaar voor € 5,99!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!