koffieTcacao 25

koffieTcacao 25: onze 5 jaar jubileumeditie!

KoffieTcacao bestaat vijf jaar! En dat is niet niks. Althans dat vinden wij. In de afgelopen 5 jaar maakten 25 magazines, elk tot de nok toe gevuld met koffie-, thee- en chocoladeverhalen. We interviewden de meest uiteenlopende mensen, bezochten de leukste zaken, reisden de wereld over en deden elk nummer weer nieuwe kennis op. Zo ook in deze koffieTcacao 25 jubileumeditie.
Omdat een jubileumnummer niet zomaar voorbij mag gaan hebben we wat extraatjes toegevoegd. In samenwerking met The Amsterdam Coffee Festival maakten we de Specialty Coffee map of Amsterdam en Norman Mazel van de Douqué group hielp ons mee met het maken van een toffe uitklapposter, waarmee je alles leert over de koffieregio Huila in Colombia. De chocolade-5 op de voorkant maakten onze vrienden van Barry Callebaut speciaal voor ons van hun nieuwe karamelchocolade; ziet er goed uit he? Hij smaakt minstens net zo lekker.

koffieTcacao 25 jubileumeditie

In dit jubileumnummer brengen we je ook het verhaal van Nate Hodge, mede-oprichter van Raaka chocolade uit New York, gaan we in gesprek met powerfoodie Rens Kroes, leggen we je alles uit over fermentatie, testen we de nieuwe Solis Barista Triple Heat, maak je kennis met zes visionairs gefotografeerd door Platon voor de jaarlijkse Lavazza kalender, geven we je drie tips voor lekkere desserts in samenwerking Jamie Magazine en reizen we af naar Athene, land van de freddo espresso.
Geniet van deze jubileumeditie en blijf ons de komende jaren zeker volgen, want de koek is nog lang niet op!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!