koffietcacao 27

KOFFIETCACAO 27: NIEUW!

Koffiecocktails, cold brew koffie, ijsthee, frisse roze chocolade: het schreeuwt zomer! net als de kleurrijke cover die ivo janss bedacht voor deze nieuwe zomereditie. Zien we koffietcacao 27 terug in jouw zonnige hangmat/terras/strand/ochtendkoffie-momenten op instagram? we hopen het!

Want met het World Barista Championship in het verschiet zorgt koffieTcacao 27 ervoor dat je precies op tijd up-to-date bent. In maar liefst acht pagina’s praten wij je bij over de baristakampioenschappen.
Hiervoor gaan we in gesprek met Cindy Ludviken, directeur World Coffee Events, vragen we gerenommeerd jurylid Sonja Björk Grant om haar advies en gaan we op bezoek bij Team Lex. Want hoe bereidt drievoudig Nederlands kampioen Lex Wenneker zich voor op het World Barista Championship, dat dit jaar in Amsterdam plaatsvindt?

 

koffieTcacao 27: koffie & fietsen… hoe zit het nou?

Met de Tour de France in het nabije vooruitzicht onderzochten we in koffieTcacao 27 voor eens en altijd ook de link tussen koffie én fietsen? Onze eindredactrice Margot Smolenaars sprak voor het artikel: Het is koers! met Nick Bons en Mikel Delagrange, eigenaren van Lola Bikes & Coffee, Bas van den Heuvel, oprichter van II Magistrale Cycling en Frank Kwanten, hoofdredacteur van wielrentijdschrift Soigneur om er achter te komen hoe specialty coffee nu precies een plek in de kopgroep heeft veroverd.

 

koffieTcacao 27: achter de schermen bij Van Rees

Ook gingen we op bezoek bij theegrootmacht van Rees. Vlakbij ons kantoor in Rotterdam zit zo ongeveer de grootste theehandelaar van de wereld. Tijd voor een gesprek.
Maar we gaan ook weer op reis, naar Bali dit keer. Op zoek naar goede bean-to-bar chocolade. De cacao draagt hier een poncho! Wil je minder ver weg? Bezoek dan zeker Zürich. In de KTC Citytrip delen we de beste koffie, thee en cacao-adressen.

 

koffieTcacao 27: de nieuwe rubrieken!

In #hoedan gaan we terug naar de basis. Richard Schukkink van de ITC Academy vertelt je in deze eerste editie hoe je thuis de beste budgetvriendelijke koffie kan zetten.
Ook hebben de rubriek ‘duurzaam’ samen met MVO Nederland een nieuw leven in geblazen. Elk nummer leggen we een pittige stelling voor aan vijf koffie-influencers. Deel jouw mening over het onderwerp via onze Facebook pagina.

 

BESTEL JOUW EXEMPLAAR HIER

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.

Hoe je het perfecte latte art hartje maakt? Rob Clarijs legt het stap voor stap uit, dus begin maar vast met opschuimen!