koffieTcacao 29

koffieTcacao 29: dé nieuwe wintereditie

Een nieuwe editie vol koffienieuws, theereizen en chocoladeavonturen. Nu hopen op een paar koude dagen, bij voorkeur met sneeuw, om lekker onderuit koffietcacao 29 door te bladeren.

En wat kom je dan zoal tegen in koffieTcacao 29? In KTC University vertellen je alles over cafeïne in koffie en thee. Wist je bijvoorbeeld dat cafeïne helemaal niet verslavend is? In de theeregio Darjeeling vindt een ware revolutie plaats. De Ambootia Groep koopt vervallen plantages op om te renoveren. Zo is er toekomst voor de boeren en voor de geliefde Darjeeling thee. En dan het trending begrip: raw chocolate. Wat is het nu eigenlijk precies en is het echt gezonder?

koffieTcacao #29

koffieTcacao magazine: Braziliaanse koffiepioniers, trouwe trekpleisters en meer

In ‘Koffie met een Kwispel’ maak je kennis met vier viervoeters die dag in, dag uit hun baasjes helpen met het runnen van hun koffiezaak. Luier mee met Marcel of neem een selfie met Olaf! Brazilië en koffie gaan hand in hand. Over het algemeen gaat het dan om commodity koffie, maar steeds vaker ook om specialty coffee. In koffieTcacao 29 vertellen Jasmijn van den Thillart van Anne&Max, Rob Kerkhoff van Keen Coffee en Dagmar Geerlings van Dagger Coffee over de koffiepioniers die zij tijdens hun reis ontmoetten. De muzikale onderbreking wordt dit nummer verzorgd door niemand minder dan Jennie Lena. We ontmoeten haar bij Chocolátl waar ze onder het genot van een origin chocoladedrank vertelt over haar muzikale loopbaan. In koffieTcacao 29 geven ook vijf professionals (This Side Up Coffee, Detpak, Rotterzwam, Pectcof, Anne&Max) hun mening over het gebruiken en hergebruiken van reststromen in de koffiesector.

koffieTcacao magazine test…

En natuurlijk kunnen we je niet zonder wat praktische info de winter insturen. Richard Schukkink van de ITC Academy legt deze editie uit hoe je een cappuccino maakt zonder espressomachine! Verder testen we de Noveseinove Elba 1 en proeven we Hopong Long Hay van Shokunin Coffee Collective, een oolong van April. Tea en de Dos Rios 70% reep van Amano. Als klap op de vuurpijl bereidt Erik Hermans van de Limonadefabriek het grote KTC-diner. Een diner met in iedere gang koffie, thee of chocolade! Wij hebben geproefd en jij kan het thuis maken!

Genoeg voor nu! Tijd om te lezen. Maak er een mooie winter van met koffieTcacao 29.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.