koffietcacao 31

koffieTcacao 31: festivals, pionieren, latte art en meer

De nieuwste editie van koffietcacao is er! dus pak een huisgemaakte kombucha, cold brew koffie of een friszure single origin chocoladereep erbij en geniet deze zomer extra lang op je balkon, het strand, park of terras van je favoriete cafe. Dit en meer kun je allemaal verwachten van #ktc31: 

Ook in dit zomernummer hebben we weer veel voor je in petto. Onze vaste columnisten Willem BootDominique Persoone en Deirdre Deprettere delen weer hun persoonlijke avonturen en Milo van Velzen, hoofdinkoper thee van Simon Lévelt, neemt de gastcolumn voor zijn rekening.
Ook tippen we in koffieTcacao 31 vier leuke zaken om deze zomer eens te bezoeken; het Theeza(a)kjeButchers coffeeCartelen Nawijn&Polak. In een andere mooie zaak, Dish aan de Kade, gaan we in gesprek met programmamaker Lauren Verster. Zij vertelt over haar doelen, moederschap en oploskoffie!

koffieTcacao 31: specialty coffee, kefir en kombucha

In koffieTcacao 31 ontdek je dat specialty cofffee en festivals een gouden combinatie zijn. Wanneer je ‘s ochtends brak de tent uitrolt, staat het bemachtigen van een bakkie troost hoogstwaarschijnlijk hoog op het to-do lijstje. In #ktc31 lichten we vier toffe concepten uit: Rock a CoffeeThe VillageBitter & Real en Public Pie, die dorstige festivalgangers de komende maanden voorzien van een kwalitatieve #cafeinefix!
Wel dorstig, maar even geen zin in koffie? In dit zomernummer vind je ook  maar liefst vier recepten uit het nieuwe boek Kefir & Kombucha. Zo maak je thuis in een handomdraai een gezonde, verfrissende theedrank.

koffieTcacao 31: pionieren in Afrika

Satemwa Coffee & Tea Estate weet ook alles van thee. In koffieTcacao 31 vertellen we je alles over hun poging om in één van de armste landen van de wereld de thee naar een hoger niveau te tillen. Ook doet een andere pionier, de ondernemer van het jaar 2018, Menno Simons in een exclusief interview een boekje open over de uitdagingen, die je als groenkoffie-importeur wachten in de Afrikaanse koffielanden. Daarop aansluitend praten we je in de rubriek KTC op Reis bij over de huidige stand van koffiezaken in Kenia. Fairtrade of geen Fairtrade, lage prijzen zijn helaas meer regel dan uitzondering.

kofffieTcacao 31: how to latte art, bean-to-bar chocolade en Londen

Iets dichterbij huis, in Antwerpen, genoten we voor dit zomernummer van een rondleiding in Chocolate Nation. Het nieuwste en grootste Belgische chocolademuseum ter wereld mét eigen bean-to-bar atelier en restaurant. We spraken met meer bevlogen bean-to-bar chocolademakers in Londen. Mocht je een volgende citytrip plannen, zet deze metropool met prachtige nieuwe koffie- en theezaken bovenaan aan je lijst. En vergeet vooral deze editie niet in je weekendtas te stoppen. En mocht je van dit bericht zin krijgen in een cappuccino: Richard Schukkink legt je precies uit hoe je de kunst van de latte art eigenmaakt in #hoedan!

Geniet van deze koffieTcacao 31 en van de zomer!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!