koffieTcacao 32

koffieTcacao 32: superkoffies, afternoon delights en pionieren

Yes, het gloednieuwe septembernummer, koffietcacao 32, is uit. De editie, met op de cover een illustratie over superkoffies van olf de bruin, staat weer vol inspirerende verhalen, lekkere recepten, boeiende interviews en het laatste ktc nieuws.  

Zo doet Willem Boot een boekje open over F1-hybride superkoffies en hoe zij de toekomst van arabica veilig moeten stellen, vertellen Chocolatemakers Rodney Nikkels en Enver Loke vurig over de zoektocht naar een onafhankelijke cacaoketen en nemen we in Amerongen een kijkje in de grote fabriek van Moccamaster, waar al 55 jaar dagelijks met de hand (en uiterste precisie) alle onderdelen van het iconische koffiezetapparaat in elkaar worden gezet. 

 

koffieTcacao 32: Tim Wendelboe, nieuw boek Chocolaterie. en afternoon delights

In het herfstnummer bezoeken we ook de leukste hotspots voor koffie, thee en cacao in binnen- en buitenland. Tijdens onze stedentrip in Oslo kan een bezoek aan misschien wel de meest bekende man in koffieland, Tim Wendelboe, niet missen. Wij spreken de koffiepioneer in zijn koffiezaak. Ook mogen we een voorproefje weggeven van het indrukwekkende, nieuwe boek van Hidde de Brabander: Chocolaterie. En geloof ons, de vier uitgelichte chocoladerecepten smaken naar meer! In Afternoon Delights wordt het concept afternoon tea naar een hoger niveau getild. De Britse patissier en culinair journalist Safia Shakarchi schrapt de komkommersandwiches en voegt koffie, cold-brew thee en cascara toe aan de traditionele Engelse traditie. Laat je inspireren! 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.