koffieTcacao 34

koffieTcacao 34 is uit!

Onze nieuwe maarteditie koffietcacao 34 is uit! traditiegetrouw verschijnt deze met drie verschillende covers, dit jaar geillustreerd door grafisch vormgever tristan kromopawiro. Pak ‘m op van de mat of bestel hem in de webshop.

In onze nieuwe maarteditie laten we je onder andere kennismaken met zeewierthee. In Zeeland maken moeder en dochter Mathilda en Veronica van Leeuwen verschillende theemelanges met zelf geteeld zeewier. Hoe je die vervolgens goed kan combineren met een lekker gerecht, leggen we je uit in de rubriek #hoedan. Mariella Erkens laat zien waarom thee bij uitstek het geschikte drankje is om bij een alcoholvrij diner. Ben je meer van chocolade? Blader dan in koffieTcacao 34 snel naar het interview met To’ak Chocolate. De kleine producent maakt chocolade van de exclusieve en eeuwenoude variëteit nacional, die zij per toeval herontdekten in een stuk regenwoud in Ecuador. Deze maand verkopen we To’ak chocolade in onze eigen webshop. Als nieuwsbrieflezer koop je deze met een mooie korting.   

De beste melkopschuimer en wat is de échte prijs van koffie?

In de rubriek ‘KTC test’ zoeken we deze editie uit welke melkopschuimer een plekje op jouw aanrecht verdient en op de testbank van de  ITC Academy staat de Sage Precision Brewer. Verder schijnen we ons licht op het Futureproof Coffee Collective, een project van MVO Nederland en 23 Nederlandse koffiebedrijven waarmee de echte kosten van koffie in kaart worden gebracht. Dat de prijs die een koffieproducent nu ontvangt lang niet altijd al zijn kosten dekt, blijkt uit de eerste resultaten. 

KTC hotspots in binnen- en buitenland 

Ook voor dit nummer bezochten we weer de leukste koffie en theezaken in binnen- en buitenland. Zo tippen we Companion in Berlijn, Koffie van Hoorn in Hoorn, Bij de Jongens in Hattem en Le Cafe du Sablon in Brussel. Ook reisden we af naar de Israëlische metropool Tel Aviv voor een citytrip vol koffie, niet zo veel thee en heerlijke chocolade van de enige Israëlische bean-to-bar chocoladeproducent Holy Cacao. 
Koop koffieTcacao 34 nu in de webshop.
Veel leesplezier!
KTC redactie

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.

Hoe je het perfecte latte art hartje maakt? Rob Clarijs legt het stap voor stap uit, dus begin maar vast met opschuimen!