koffieTcacao 38 magazine

koffieTcacao 38 is uit!

Met de xxl koffie to-go op de cover van het nieuwe lentenummer koffietcacao 38  vangt illustrator denisa herman als geen ander de zeitgeist. Precies een jaar na de eerste lockdown weten we allemaal hoe fijn het dagelijkse uitstapje naar de koffie-, thee- of speciaalzaak om de hoek kan zijn. 
Daarom staat het nieuwe nummer boordevol hotspots waar jij je dagelijkse dosis cafeïne, theïne of theobromine kunt scoren. Zo neemt Hana de Pauw van OR Coffee Roasters en Brussels Coffee Week je mee op citytour door haar ‘eigen’ Brussel. Ze vertelt welke plekken je als KTC-liefhebber niet mag missen. En dat zijn er veel, want de liefde voor bean-to-bar chocolade is er diep geworteld, specialty thee staat steeds vaker op de menukaart en talrijke nieuwkomers verrijken de specialty coffee-scene. Naast fijne adressen in Brussel, staan ook twee gespotte zaken in Nijmegen en Amsterdam in de schijnwerpers. Én een achttal koffiebars, die naast koffie ook kunst met een hoofdletter K schrijven. In een beeldreportage lichten we de mooiste street art murals van koffiezaken in Nederland en België uit.

 

koffieTcacao 38: pu’er, robusta tegen malaria

In het lentenummer duiken we bovendien met thee-experts Karlijn Dapper en Deirdre Deprettere in de wereld van pu’er. Soms kost deze post-gefermenteerde thee uit de Chinese regio Yunnan meer dan goud. Op de Shenzhen theetentoonstelling in 2007 werd 500 gram van een zeldzame pu’er verkocht voor een recordprijs van 400.000 yuan, ruim 50.000 euro! Ook schijnen we een licht op de campagne van de groenekoffie-importeur The Coffee Quest. In Oeganda pakken zij met robusta volksziekte nummer één aan: malaria. Per geïmporteerde container natural robusta doneert de importeur samen met Care Plus vierhonderd muggennetten aan koffieboeren in de regio.

 

koffieTcacao 38: capuseletest, stamgast Julius Jaspers

Een ander niet te missen artikel is de single origin koffiecapsule-test. Het aanbod van koffiecapsules groeit met de dag. Dat resulteerde niet alleen in een smeuïge ‘cupjes’-oorlog tussen grote merken, ook een aantal specialty coffee-branderijen besloten de cups te omarmen. Reden genoeg voor ons testpanel – Maarten van der Jagt, Dagmar Geerlings, Niels te Vaanhold en Marc Kluijver – om tien verschillende single origin koffiecapsules blind te proeven. De uitkomst zal onze Stamgast Julius Jaspers zeker interesseren. De kok, presentator en kookboekenschrijver drinkt zo’n zes tot tien espresso’s per dag en vertrouwt daarvoor op zijn Nespresso-apparaat. In de nieuwe editie vertelt hij – al kokend vanachter zijn computerscherm – over de horeca, bijzondere eetervaringen en zijn KTC-voorkeuren. 
Dat en nog veel meer: lees het in koffieTcacao 38.

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!