koffieTcacao 39

koffieTcacao 39 is uit!

Nu de zwoele zomermaanden zijn aangebroken mogen koffiebars, ijssalons, theezaken en chocolade-ateliers langzaam de deuren weer volledig openen. Hoog tijd om lekker weg te smelten op een terras met een geurende drank dacht illustrator Eveline Schram, die de cover van koffietcacao 39 ontwierp. 

Bij koffiebar LOT. in hartje centrum Delft vind je het terras in de kleine patio achterin. “Het meest gewilde plekje”, vertelt de 28-jarige eigenaar Lotte Kunkeler tijdens het interview voor de rubriek Gespot. “Het is een oase van rust óf de plek voor spannende verhalen vanuit het studentenhuis boven de bar.” De nieuwe hotspot in hartje centrum Delft serveert koffie van de Ierse branderij 3fe. Met hetzelfde gemak tover je de eigen voortuin om tot bruisend terras met nieuwe zomerse dranken zoals de nitro brew van DAK Coffee Roasters of botanische Hi-Five ijstheeën van de makers van YAYA kombucha. Lees er alles over in Flavourites. 

 

koffieTcacao 39: ijs, ijs, ijs en specialty coffee

Zomers zijn ook de vier ijsrecepten uit Glacerie. – de nieuwste ijsbijbel van de hand van meesterpatissier Hidde de Brabander. Met Hidde’s stap-voor-stap uitleg van sorbet, sherbet, softijs, parfaits en kulfi maak jij deze zomer in een handomdraai een next-level ijscreatie. En als je geen zin óf tijd hebt om zelf ijs te maken, geen paniek. In koffieTcacao 39 highlighten we ook steengoede ijssalons mét specialty coffee. Van La La IJs in Amsterdam tot Intelligentia in Eindhoven en Cremerie Germaine in Antwerpen.

koffieTcacao 39: bean-to-bar chocolade Heinde & Verre en The Chocolate Shop

Een ander niet te missen artikel is het interview met Heinde & Verre. Met een voorliefde voor melkchocolade, het blenden van origines en brandprofielen en het laten rijpen van chocolade zijn Jan-Willem Jekel en Ewald Rietberg geen doorsnee chocolademakers. “Iedere batch finetunen we. Hoe vaker we dat doen, hoe beter ons gevoel voor een goed huwelijk wordt.” De prijswinnende repen van het Rotterdamse chocolademerk zijn te koop bij een van de Gespot’s dit zomernummer: The Chocolate Shop. Vanuit het duurzaam gebouwde Limoenhof in Den Haag verkopen Raymond Soerodikromo en Sanna van der Geld sinds drie jaar repen van ’s werelds beste chocolademakers, huisgemaakte truffel en ook single origin cacaodranken. Een aanrader!

koffieTcacao 39: nieuwe EU-cacaokoers, plantaardige dranken

Nog dieper de cacaosector in doken we voor de reportage over de nieuwe EU-wet, die een einde moet maken aan kinderarbeid-en slavernij, ontbossing en te lage lonen. En dat over de hele wereld. “Miljoenen cacaoboeren en hun gemeenschappen gaan er potentieel op vooruit”, zegt Susanne Boetekees van Fairtrade. Dat duurzaamheid een hot topic is, geeft ook het groeiende aanbod aan plantaardige dranken in de supermarkt aan. Van soja, haver, amandel, kokos tot groene erwt: plantaardig is populair, maar is het ook goed? En hoe doen ze het in de koffie? Journalist Marlon Velvis ging voor koffieTcacao 39 op onderzoek uit.
Lees het allemaal in de nieuwe zomereditie!

 

koffieTcacao 39 – JUN / AUG

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe haverdrink van Arla Foods voorziet koffiedranken van een plantaardig alternatief zonder concessies te doen aan smaak en prestatie.

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.