koffieTcacao 41

koffieTcacao 41: de nieuwe wintereditie!

De nieuwste editie van koffietcacao is er! illustrator Adil khanna ontwierp voor koffietcacao 41 een extra feestelijke cover, want dat kunnen we deze winter wel gebruiken. 
Bordeaux ken je natuurlijk als wijnhoofdstad, maar daarnaast heeft het kleine Parijs enorm veel te bieden, ook binnen de specialty coffee-scène. Broers Dimitri en Kévin Grodwohl startten vier jaar geleden samen de koffiebranderij Oven Heaven, waar Slayer-ambassadeur, Barista Hustle-gastdocent én barista-coach Dimitri de specialty coffee-lat hoog legt. Bij Oven Heaven kan je alleen de beste koffies verwachten. Maar ook tal van andere hotspots maken van Bordeaux een droombestemming voor liefhebbers van koffie, thee én cacao. 

 

koffieTcacao 41: voor de lekkerste filterkoffie blijf je thuis

Benieuwd hoe je thuis de lekkerste pour-over koffie schenkt? Rob Clarijs, winnaar van Coffee Masters London 2019 en oprichter van A Matter of Concrete, legt in dit nieuwe nummer haarfijn uit wat de beste technieken zijn om een optimaal geëxtraheerde filterkoffie op te schenken.
En in deze editie van
Barista aan Zet vind je ook het winnende AeroPress-recept van Belgisch AeroPress-kampioen Jaideep Sidhu

koffieTcacao 41: koffie en vintage

Henk Langkemper is niet alleen importeur van gloednieuwe La Marzocco espressomachines, maar ook fervent jager op vintage exemplaren. Zijn imposante collectie telt inmiddels zo’n driehonderd machines van uiteenlopende Italiaanse merken. Onlangs bemachtigde Henk de Officine Fratelli Bambi: de allerlaatste espressomachine waar de legendarische Piero Bambi, die vorig jaar maart overleed, aan werkte. Naast espressomachines, verzamelt Henk ook koffiemolens, kopjes en schotels, reclameborden, klokken en meer. “Verzamelen is eigenlijk niet weggooien. Ik kan niets weggooien.”
Die diepgewortelde liefde voor vintage vind je ook terug bij
Gespot-koffiebar La Jeu Coffee in ’s Hertogenbosch. Barista, brander en SCA-trainer Larissa Jeunink haalde haar volledige interieur, op het kassasysteem na, bij vintage winkels vandaan. 

koffieTcacao 41: chocoladecreaties

Tijdens de nationale kwalificatierondes van de World Chocolate Masters strijden cacaotalenten uit tweeëntwintig landen met oogstrelende lekkernijen om door te mogen naar de wereldfinale tijdens de Salon du Chocolat in Parijs. Naast een bonbon, gebakje en vegan-chocoladesnack moeten de makers een volledig eetbaar 3D-artwork presenteren.
Wil jij jouw eigen cacaokunsten op de proef stellen? In KTC 41’s
Andere Koek vind je ook vier heerlijke recepten met chocolade, ideaal voor de feestdagen! 
Dat en nog véél meer in deze boordevolle wintereditie van koffieTcacao! 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!

De Italiaanse Cimbali Group staat met hun prachtige espressomachines op The Amsterdam Coffee Festival. We spraken met Sales Director Josep Feixa over de toekomst van de koffiebranche.