koffieTcacao 42

koffieTcacao 42 is uit!

De gloednieuwe lente-editie koffietcacao 42 is vanaf vandaag te lezen! Illustrator paul sirand liet zich voor de zonnige cover inspireren door cacaoplantages in oeganda.

Oeganda is in de wereldwijde cacaomarkt een groeiende single origin leverancier. Jeff Steinberg begon met hulp van de Rabobank Foundation cacao in West-Oeganda op te kopen en richtte zes jaar geleden Latitude Craft Chocolate op. Bijzonder is dat een groot deel van de cacao zelf lokaal wordt verwerkt tot chocolade. Deze editie reis je met ons mee naar Oeganda, waar Opmeer Reports verslag doet over dit bijzondere bedrijf.

 

Op zoek naar meer eerlijkheid & transparantie in koffieTcacao 42

Voor koffieTcacao 42 doken we ook in de ontwikkelingen op het gebied van direct trade. Twee onafhankelijke online platforms, Farmly en Typica, maken direct handelen voor kleine spelers mogelijk. Eerlijkheid en transparantie is volgens TV-kok en stamgast Sandra Ysbrandy ook broodnodig in de voedselindustrie: “Je moet inmiddels een halve geleerde zijn om te snappen wat gezond is en wat niet”. Past koffie in een gezond voedingspatroon? Lees het hele interview met Sandra in koffieTcacao 42!

Vers, verser, verst

De versheid van koffiebonen drukt een stempel op de smaak van je ‘vers’ gezette kopje koffie? En wist je dat er zoiets is als ‘te vers’? We leggen dit haarfijn uit én geven we praktische tips om je koffie lekker (en) vers te houden. Daarnaast vind je een stap-voor-stap tutorial voor drie geliefde filtermethoden; V60, AeroPress en Chemex. Zo kun je meteen de versheid van je koffie testen. Ook deelt Melanie Nunes, voormalig Belgisch baristakampioen en oprichter van branderij en koffieconsultancy Tropix, in Barista aan Zet haar favoriete Chemex-recept voor een fruitige natural Ethiopië. Tenslotte presenteren we 4 heerlijke recepten uit Authentiek Japan Thuis, het nieuwe boek van Maori Murota, auteur van de succes titel Recepten uit Tokyo. Uiteraard met een glansrijke hoofdrol voor thee!

NU AL WETEN HOE JE SNEL EN GOEDKOOP DE BESTE FILTERKOFFIE KAN ZETTEN? CHECK ONZE TUTORIAL

koffieTcacao 42: Van Rotterdam tot Edinburgh

Het nieuwe lentenummer staat weer boordevol hotspots die jij als KTC-liefhebber niet mag missen. We gingen op citytrip naar Edinburgh, de Schotse hoofdstad met zuidelijk temperament die door de jaren heen alleen maar leuker is geworden. Vier fijne adressen in Rotterdam, Bodegraven, Nijmegen en Antwerpen verrijken de specialty coffee-scene dichtbij huis.

Dat en nog veel meer lees je in koffieTcacao 42! 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.