koffieTcacao 44

koffieTcacao 44

Voor de cover van de nieuwe herfsteditie liet de Spaanse Andreu Zaragoza zich inspireren door Ray & Jules dat koffie roostert op zonne-energie. “Onze installatie verbruikt drie keer minder energie”, vertelt Koen Bosmans. Lees het interview met de CEO van de Belgische scale-up én nog heel veel meer in koffieTcacao 44.

In dit nummer testen we niet alleen de nieuwste Sage espressomachine, de Barista Express Impress, maar gingen we ook op zoek naar de beste single origin koffie uit de supermarkt. Tip van de sluier: anders dan tijdens de supermarktkoffietest van 2019 liggen de resultaten dit keer veel dichter bij elkaar.

Koffie-innovaties, V60-recept en Ljubljana cityguide

Verder praten we met oprichters Geert Kaal en Sabine Palinckx over de handmatige espressomachine Superkop. Meer innovatie op koffiegebied komt van CoffeeB dat recent het eerste koffiecapsulesysteem zonder capsules introduceerde.  

Dit keer in Barista aan Zet deelt Kobe van Gaveren van Kolonel Coffee zijn favoriete V60 recept voor een gewassen Ethiopië uit eigen stal. Naast Antwerpen bezoeken we voor koffieTcacao 44 ook Ljubljana. 

In de kleine hoofdstad van Slovenië staat specialty coffee, net als thee en cacao nog in de kinderschoenen. Maar wat er is, heeft kwaliteit. Zo drinken we bij STOW Coffee Roasters de bijzondere filterkoffie Cafe Inmaculada. “Coffea Eugenioides, de moeder van Coffea Arabica, is een middelgrote boom met kleine smalle bladeren, die slechts 150 gram fruit per seizoen afdraagt”, vertelt eigenaar Peter Ševič.

Ga je vooral voor de cacao? Dán is de Chocolate Village zeker een aanrader. Inderdaad: een vakantiepark aan chocolade.

Vier recepten Bak!, cacaokop Nick Kunst en de hele cacaovrucht 

Omdat je nooit genoeg chocolade kunt hebben, geven we in de herfsteditie ook vier recepten weg uit het boek Bak! van Paul Hollywood. Daarbij beantwoordt chocolatier Nick Kunst tien ‘chocolade’-vragen en verkennen we de cacaotrend, waarbij de hele vrucht wordt gebruikt in cacaosap tot chocolade.

Wereldse theebars en interview met Dilmah CEO

Natuurlijk zijn we ook de theeliefhebbers in koffieTcacao 44 niet vergeten. Zo spreken we met Dilmah CEO Dilhan Fernando over eerlijke handel, neokolonialisme en sprinkhaan-kapitalisme in de thee-industrie, schrijft Deirdre Deprettere over ons smaak-referentiekader en brengen we zes moderne theebars in beeld, die je gezien moet hebben.

Dit alles en nog veel meer lees je in de nieuwe koffieTcacao magazine

BESTEL JOUW EDITIE HIER

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!