koffieTcacao 45

koffieTcacao 45

Deze winter vieren we feest: koffieTcacao bestaat 10 jaar! Voor de speciale jubileumeditie koffieTcacao 45 ontwierp de Nederlandse illustrator Maus Bullhorst niet één, niet twee, maar drie covers. 

Het is alweer tien jaar geleden dat Nederland en België voor het eerst kennismaakte met het eerste lifestyle magazine over koffie, thee en cacao. In die tijd hebben enorm veel mensen meegewerkt aan het tijdschrift.

Schrijvers, fotografen, illustratoren en niet te vergeten alle mensen uit de koffie-, thee- en cacaobranche, die we hebben gesproken en die hun verhalen en beelden met ons hebben gedeeld. Deze professionals laten we in deze editie dan ook aan het woord. Samen blikken we terug én vooruit naar alles wat er nog gaat komen. Je leest het in koffieTcacao 45!

Uitgever Marc Kluijver in the spotlight 

In dit nummer moest hoofdredacteur Marc Kluijver er ook aan geloven. Hij is de Stamgast van deze editie, deelde zijn favoriete ktc-producten en kreeg bovendien de onmogelijke taak om uit 44 citytrips tien speciaalzaken te kiezen, die indruk maakten. Disclaimer: The Barn uit Berlijn en Tim Wendelboe in Oslo haalde de lijst.

Fermentatie in koffie

Verder in koffieTcacao 45 neemt Willem Boot je mee in de wereld van koffiefermentatie. Want nog niet zo lang geleden stond op je zakje hoogstens of het een gewassen of natural koffie was. Nu staan er termen als thermal shocked, honey processed en carbonic maceration. Maar wat is dat nou eigenlijk?

En bovenal, wat doen deze verwerkingsmethoden waarin fermentatie de hoofdrol speelt, voor de smaak van koffie? We leggen het je in deze editie haarfijn uit en hebben online ook nog de meest voorkomende koffie verwerkingsmethodes voor je op een rij gezet.

koffieTcacao x Husk ceramics

Last but not least, wie ons een beetje heeft gevolgd de afgelopen tien jaar, weet dat we bij koffieTcacao gek zijn op servies. Daarom gingen we voor dit jubileum een samenwerking aan met het Utrechtse HUSK ceramics om een heuse gelimiteerde serie koffieTcacao-kopjes te ontwikkelen.

Bekijk het prachtige tealblauwe espressokopje en koraalroze cappuccinokopje nu in de online shop. Daar vind je uiteraard ook de nieuwe koffieTcacao!

BESTEL JOUW EDITIE HIER

koffieTcacao 45

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Kan jouw moeder, vrouw of vriendin geen dag zonder koffie? Als koffiefanaat vallen deze Moederdag cadeaus dan zeker in de smaak.

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.