Koningsdag cocktail: continental punch

Koningsdag cocktail: continental punch

Genoeg van alle oranje tompoezen? Hoog tijd voor een drankje! Bekijk deze verfrissende Koningsdag cocktail van Barrel Proof Boutique en breng samen met je vrienden een proost uit op de verjaardag van de koning.

Recept: Continental Punch

Ingrediënten

1 grote rijpe ananas / 60 g yogi classic infusie (thee) / schil van 8 citroenen / 350 g rietsuiker / 350 g bruine basterdsuiker / 800 ml citroensap / 1 fles Mandarine Napoléon / 1 fles Havana club Selección de Maestro / 2 l water / ijsblokjes 

Garnering

mandarijn / munt / steranijs / kaneelstokjes / piment / gember / grapefruit

Bereiding

  • Snijd de ananas in kleine stukken. Doe die met de infusie in een pan met 2 liter water en breng aan de kook. Laat dit geheel een half uur met het deksel erop pruttelen.
  • Maak de palmsuiker fijn. Muddle de schillen van de citroenen en de suikers in een punchbowl.
  • Zeef de ananas en de infusie uit het water en giet het water in de punchbowl. Los de suikers hierin op. Muddle alle sap uit de ananas. Voeg dit toe. 
  • Voeg als laatste citroensap, Mandarine Napoléon, Havana Club Seleccion de Maestro en veel ijsblokjes toe.
  • Maak af met de garnering.

Muddler
Een muddler is een soort vijzel waarmee je vruchten en kruiden kan vijzelen/muddlen om de aroma’s los te krijgen. In de punches: muddle alle olie uit de schillen in de suikers. Net zo lang tot de schillen donkerder worden en de suiker glimt.

Benieuwd naar andere cocktailrecepten? Wat dacht je van een Rosa Mimosa of deze eenvoudige cocktails van Fever-Tree.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!

De Italiaanse Cimbali Group staat met hun prachtige espressomachines op The Amsterdam Coffee Festival. We spraken met Sales Director Josep Feixa over de toekomst van de koffiebranche.