Kornèl – Antwerpen

 

Van journalisten, studenten en leerkrachten tot theatermakers, illustratoren en kunstenaars. Het publiek voor het ‘co-working atelier’ in Kornèl beoefent een scala van beroepen. De informele werkruimte biedt plaats aan zes flex-werkers. Eigenares Liesje Foblets: “Je hebt per persoon veel ruimte en kan zoveel rommel meenemen als je wilt! Lekker werken met een goede kop koffie of thee en een stukje originechocolade bij de hand.”

Liesje richtte in januari 2012 Kornèl op. Ze miste in de bestaande koffiebars in Antwerpen een rustige werkomgeving. Vandaar Kornèl, een huiskamer en kantoor in één. 
“Mensen zijn welkom om rustig de krant te lezen, bij te praten met vrienden of om te werken. Het is een ontmoetingsplek.” De naam Kornèl is afkomstig van een personage uit de boeken van Dezso Kosztolányi. Kornèl brengt veel tijd door met zijn vrienden in het café.

Exposities

In een atelier moet natuurlijk aandacht worden besteed aan kunst. Vandaar dat Huis Haas, een platform voor kunstenaars, om de twee maanden nieuwe exposities organiseert in Kornèl. Ook wordt dan een stuk van de bar onder handen genomen door telkens een andere kunstenaar. Zo nu en dan organiseert Bitter Zoet chocoladeproeverijen in het atelier.

 


Machine: La Marzocco Linea
Maler: Anfim Super Caimano, Compak
Koffie: Caffènation, Normo
Thee: Noen Thee
Chocolade: Grenada Chocolate Company, Original Beans, Marou en Pacari
Taart/koek: Huisgemaakt
Melk: Hollebeekhoeve
Soja: Alpro Professional


 

Kornèl
Sint-Lambertusstraat 1 | Antwerpen, België
kornel.be

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT