Dutch coffee

Koude koffie in KTC uitgelicht!

Vorig jaar was KTC in New York en spotte in elke koffiebar wel een kan koude koffie. Zowel in bars als in supermarkten vind je er bovendien al jaren pure, koude koffie in flesjes. Niet in de vorm van een ‘milkshake’, met meer melk en siroop dan koffie. Nee, dit gaat over pure koude koffie. Echte koffie. Met koffiesmaak.

Ook in de lage landen begon koud gebrouwen koffie de laatste twee jaar langzaamaan zijn plek te veroveren en trof je het ‘s zomers hier en daar al op de kaart aan. De verwachting is dat je er dit jaar niet meer omheen kunt. Een koude revolutie!

 

Iced coffee vs. ice coffee

Je kunt koude koffie koud brouwen (ice coffee) of warm brouwen en dan koelen (iced coffee). Beiden maken iets anders los in de koffie. Ze extraheren andere smaken. Door de temperatuur, maar ook door de duur van de extractie. Koud brouwen zorgt tevens voor een hoger percentage cafeïne.

Voor zowel voor warm als koud brouwen zijn er diverse zetmethodes. Twee zet- methodes die gebruik maken van koude extractie zijn cold brew en Dutch coffee. Methodes waarvan de namen ten onrechte vaak door elkaar heen worden gebruikt. Het zijn twee volledig verschillende zetmethodes die een ander product opleveren. Een manier om koude koffie te maken nadat je de koffie warm hebt gebrouwen, is flash coffee. Hierbij wordt er ‘gewoon’ met heet water koffie gezet, waarna de koffie snel gekoeld wordt.

De zetmethodes van koude koffie

We zetten drie zetmethoden voor koude koffie voor je op een rij; Flash Brew, Cold Brew en Dutch Coffee (cold drip). Cold brew en flash brew zijn de methodes die zonder te veel poespas te make zijn. Het is daarom ook echt een aanrader om die een keer zelf te maken. Klik hieronder op het artikel waar je informatie voor zoekt.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

GRATIS HOTSPOT GIDS

Download nu de gratis hotspot gids met daarin onze tips voor 30 toffe koffiezaken in Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Den Haag en Rotterdam.