KTC box

KTC-box: inhoud + zetmethoden

Elk kwartaal biedt koffietcacao een extra voordelige ktc-box aan met de koffie, thee en chocolade van de maand. Met proef- en zetadviezen haal je het allerbeste uit deze hemelse combinatie.

KTC-BOX DECEMBER

Koffie

Sidamo Ethiopië | OR Coffee Roasters
Een Ethiopische smaakbom met de keuze voor espresso of filter

Filter

Variëteit: Heirloom
Regio: Sidamo
Process: Fully Washed
Zetadvies: Kalita/V60: 20 gram koffie – 300 ml water. Laten bloomen op 65 gram tot 15-20 sec. Daarna verder opgieten tot 200 gram, verder opgieten op 1 minuut tot 300 gram.
Deze koffie is gebrand voor filter en is een smaakbommetje van je welste! De smaakervaring begint heel fruitig – denk aan zwarte bes en tropische vruchten – en naarmate de koffie afkoelt, proef je de zoetheid van een rijpe ananas. De koffie komt van het Gebeyew washingstation in Sidamo, Ethiopië. De producent Tsegab is nog jong en zit vol ambitie in de specialty coffee. Hij exporteerde vorig jaar voor de eerste keer naar de USA, dit jaar voor het eerst met OR Coffee Roasters in Europa, nadat hoofdbrander Tom hem in januari 2020 bezocht. Het doel van Tsegab is om de koffieboeren uit zijn regio rechtstreeks koffie te laten verkopen aan branders, in de plaats van aan grote tussenhandelaars zoals nu zo vaak het geval is. Het voordeel van deze direct aanpak is dat de boeren correct betaald worden en dat de hoge kwaliteit gegarandeerd kan worden.

Espresso

Variëteit: Heirloom
Regio: Sidamo
Process: Natural
Smaakprofiel: pruimen, rozijnen en zacht rood fruit
Recept: espressomachine (getest op een La Marzocco Linea PB): dubbele espresso 20 gram in – 45 gram out – 28 seconden doorlooptijd met preinfusie van 4 sec.
Exclusief voor de espressodrinkende lezers van koffieTcacao brandt OR Coffee Roasters deze koffie voor espresso. De koffie komt net als de filterkoffie van producent Tsegab en wordt verwerkt in het Xadiccho Berra washingstation in Sidamo, Ethiopië.

Thee

No.18 | Crusio Thee
De Himalaya Gold van Crusio Thee is een zoete Nepalese zwarte thee met aroma’s en smaaktonen van rozijnen en honing. Het mondgevoel is vol en moutig. Een krachtige thee die het bijvoorbeeld goed doet bij een zoet dessert!

Chocolade

Piura Peru 70% | Maraná

De Piura 70% is een heldere pure chocolade van de geliefde Peruaanse bean-to-bar chocoladeproducent Maraná. Proef een heerlijk, uitgebalanceerd zuurtje, onderstreept door subtiele tonen van citrus en rode bessen.

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe haverdrink van Arla Foods voorziet koffiedranken van een plantaardig alternatief zonder concessies te doen aan smaak en prestatie.

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.