bezzera matrix

KTC test espressomachine Bezzera Matrix

Formaat: (wxdxh): 310 cm x 47 cm x 42 cm
Gewicht: 36 kg
Kleur: ledverlichting met zes kleurinstellingen
Voor wie: fanatieke thuisbarista
Prijs: € 2.175
Vermogen: 800 en 1200 Watt
Aansluiting: 220 Volt
Koffieboiler: 0.45 liter
Stoomboiler: 1 liter
Waterreservoir: 4 liter
Accessoires: ledverlichting op de zijplaten, enkele filterdrager en dubbele filterdrager, blindfilter, plastic koffietamper en schep.

Het eerste wat opvalt aan de Bezzera Matrix is, zodra je de schakelaar naar ‘on’ zet, het led-touchscreen en de ledverlichting. Starten maar. Meteen wordt duidelijk dat de koffieboiler en de stoomboiler afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn. Dat bespaart energie en is fijn als je alleen maar espresso’s wilt zetten. Ook de temperatuur is makkelijk in te stellen via het touchscreen. We gaan voor een koffietemperatuur van 93 graden. Zodra de eerste shots uit de machine vloeien zien we dat er geen shottimer meeloopt als we de espresso maken en dat het shotvolume ook moet worden afgesteld. Met de handleiding erbij is dit gelukkig makkelijk af te stellen. We zien ook dat we de pre-infusie kunnen instellen, dus dat doen we meteen. We programmeren de machine zo dat hij 40 gram espresso geeft voor een dubbel shot. Even de maalgraad op de molen (we gebruiken de Mahlkönig K30 Vario Air) aanpassen en we kunnen genieten; het ene espressoshot na het andere komt er perfect uit.

The good

De Bezzera Matrix heeft een korte opwarmtijd van tien minuten. De stoomboiler en koffieboiler zijn  afzonderlijk in te stellen, net als shottimer, pre-infusie en de waterhoeveelheid. Hij kan ook in de keuken worden ingebouwd met vaste aansluiting. De machine is in het algemeen zeer gebruikersvriendelijk, wat echt een pre is. 

The bad

Past net onder een gemiddeld keukenkastje, maar is dan wel moeilijk bij te vullen met water omdat het waterreservoir bovenop de machine zit. De filterdrager kan niet met zijn pootjes langs de tampmat. Dit is te verhelpen door een tampstation te gebruiken.

Conclusie

De Bezzera Matrix is perfect om thuis snel een heerlijke espresso, cappuccino of andere koffiedrank mee te maken. Hij is van alle gemakken voorzien voor de gewone koffieliefhebber en de fanatieke thuisbarista.
www.bezerra.it

Docenten, studenten en professionals van de International
Tea & Coffee Academy testen en bespreken elke editie een machine, van koffiemolen tot volautomaat. De Bezzera Matrix werd in #ktc27 onder de loep genomen.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe haverdrink van Arla Foods voorziet koffiedranken van een plantaardig alternatief zonder concessies te doen aan smaak en prestatie.

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.