Moccamaster KBG Select

Moccamaster KBG Select

Elke editie testen en bespreken docenten, studenten en professionals van de ITC Academy een machine, van koffiemolen tot volautomaat. In koffieTcacao 36 lag de Moccamaster KBG Select op de testbank.

Gewicht: 2,8 kg
Formaat: b32cm x d17cm x h36cm
Vermogen: 1520 Watt
Aansluiting: 220 Volt
Waterreservoir: 1,25 liter
Verkrijgbaar: in 21 verschillende kleuren
Voor wie: de filterkoffieliefhebber
Garantie: 5 jaar
Prijs: vanaf € 209

Moccamaster KBG Select

Het nieuwe model van Moccamaster! We ontvangen ‘m in het geel, wat perfect matcht bij de huisstijl van International Tea & Coffee Academy. We zijn benieuwd wat er nieuw is aan deze Moccamaster KBG Select, want erg innoverend zijn ze doorgaans niet bij Moccamaster. Niet dat dat nodig is, want een goede machine hoeft niet te veranderen.

De Moccamaster KBG Select is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Ook de knopjes op de machine zijn aangepast: er is nu een optie voor het zetten van een halve kan of minder. Gebruik je deze instelling, dan verandert de flow van het water, zodat je koffie hetzelfde smaakt als bij een hele pot. Na het zetten van de eerste koffie zien we nog een verandering.

De sproeikop die het water over de koffie verdeelt, heeft nog steeds negen gaatjes, maar staan wat meer in een cupvorm naar buiten. Hierdoor extraheert de koffie veel gelijkmatiger. Bij de oudere modellen loopt het water vaak naar één punt toe, waardoor de koffie niet optimaal gebruikt wordt. Deze verandering zorg voor een beter smakende kop.

Moccamaster KBG Select: plussen

Het nieuwe overlooppijpje zorgt voor een betere extractie. Samen met de constante watertemperatuur geeft dit de gezette koffie een constante kwaliteit. Het koperen verwarmingselement warmt het water razendsnel op, hierdoor heb je binnen zes minuten 1,25 liter koffie gezet.

Moccamaster KBG Select: Minnen

Door de hoge watertemperatuur vlakken de meeste koffies af. Er is ook geen mogelijkheid om de koffie actief te laten bloomen. Het water komt er wel met pulsen op, maar dit geeft te weinig bloom-tijd.

Conclusie 

De Moccamaster is en blijft een iconisch koffieapparaat. Het gebruiksgemak, de stilte en de snelheid is voor iedereen aan te raden. Erg geschikt als je in je zaak of thuis eenvoudig en snel consistente filterkoffie wilt maken. Houd je meer van uitgesproken smaken? Dan kan je beter een methode gebruiken, waarbij je kunt variëren in watertemperatuur en watersnelheid. Daarmee haal je de complexere smaken en aroma’s uit je koffie.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!